Overwatch 2: Invasion är här

Invasion – händelsen som har sålt in Overwatch 2 sen första trailern 2019, har nu ramlat in i det faktiska spelet. Ramattras arga omnics i Null Sector brassar på igen och anfaller Paris, Rio, Toronto och Göteborg varvid Overwatch:s gamla medlemmar gräver upp stridsyxan och återsamlas på eget bevåg.

Spelets sjätte säsong är här och händer rätt mycket grejer. En del verkar vara bantade versioner av sånt som utannonserades från början och som uppgavs nedlagt tidigare i år. Utöver Invasion Story Missions, vilka utspelas i de nyss nämnda städerna och som är tillgängliga mot femton euro betalning så presenteras följande:

Flashpoint PvP mode: Konventionellt spel lag mot lag, påminnande om klassisk Control men med fler kontrollpunkter och snabbarare räknare. Hit hör de nya kartorna Suravasa och New Junk City.

Underworld: Fyrmanna-PvE mot Null Sector i King’s Row, likt händelserna i gamla Uprising, men med syfte att försvara omnics-populationen mot Null Sectors arga robotar.

Player Progression System: En del minns säkert ursprungliga Overwatch:s nivåsystem med ramar runt porträtten med värme. Vi minns också det utlovade färdighetsträdet som kastades på sopbacken i våras, men får istället hålla till godo med ett sprillans nytt progressionssystem som håller reda på saker du gör med alla hjältar och delar ut märken och andra belöningar fortlöpande.

Illari: Den färska supporthjälten Illari, med inka-ursprung och soltema, kombinerande viss healingförmåga med offensiva tekniker och dito Ultimate.

Illari. (Bild från Blizzard.com)

Utöver detta förstås fräna mojänger både i gratis-battlepass och premiumvarianten.

Efter ett första smakprov på både Flashpoint och Underworld är känslan ganska positiv – lite surare då att story-uppdragen kostar extra pengar (och dessutom i ett paket som innehåller en stor bunt spelpengar som alltså måste inhandlas). Frågan är dock om det räcker för att locka tillbaka spelarbasen, då Overwatch 2 i dagsläget har 9% positiva omdömen på Steam, och har tappat över hälften av spelarna sen toppnoteringen 2020.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag gillar mest av allt de gamla spelen, och tidiga konsoler i all ära, men textbaserat och ASCII-grafik ligger också högt på listan. Moderna spel med retrokänsla går också bra om det kniper, och egentligen är det nog innovativitet med enkla medel som fascinerar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.