Pavilion närmar sig en release

På mässans golv hade vi glädjen att återigen träffa Rickard Westman, art director på Visiontrick Media som jobbar på det fantastiskt surrealistiska spelet Pavilion. Varvat har vid tidigare tillfällen spelat demot och varje gång har det gjort mig knäsvag. Men om det finns någon som ser fram emot Pavilions release mer än mig så är det min fru Mikaela. Det här är hennes egna ord:

”Så fort jag klev in i Friends Arena och såg ut över mässan sjönk mitt hjärta. Jag skådade ut över ett modullandskap som verkade… platt. Mina kisande, kritiska ögon gled över modulerna i jakt på något som skulle ge mig lite valuta för entrébiljetten. De fann vad jag innerst inne sökte: Pavilions bås. Där och då visste jag att om det var något jag skulle göra på denna mässa så var det att spela Pavilion igen.

Två år har gått sedan jag spelade demot för första gången. Två år sedan det trollband mig. Musiken och miljön gick rakt in i mig och jag var lika hjälplöst förlorad som den karaktär spelet kretsar kring. Trots känslan att vara fast i en surrealistisk dröm med sin egna logik så gav spelet mig en känsla av lugn och harmoni. Så var det även denna gång. Jag fann ett ögonblick av stillhet och ro i spelet. Pusslen var som trådar av en garnnystan som jag i min egen takt kunde följa. Mässans brus och alla utställare och besökare runt omkring mig försvann när jag satt med Pavilion. Dess abstrakta design lämnade utrymme till egna djupgående tolkningar som för mig nästan fick tiden att stanna. Det är svårt att finna ord som på ett värdigt sätt kan beskriva det här spelet och hur det berör mig. Ord kan inte göra upplevelsen rättvisa.

Jag har väntat länge på Pavilion. Det glädjer mig att det är färdigt och snart på väg ut, men det spelar ingen roll. Jag hade fortsatt vänta tills tidens ände.”

Releasen av Pavilion har varit på tapeten länge nu, men nu är det faktiskt på väg ut. Spelet har fått grön lampa på Steam Greenlight och är i processen att godkännas på Playstations maskiner. Jag rekommenderar er att hålla ögonen öppna, både på Pavilions hemsida och här på Varvat – för vi kommer garanterat att hojta när det släpps!

Pavilion är planerad för vintern 2015 på Playstation 4, Vita och PC.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.