Comic Con Gamex i samarbete med Universal

Comic Con Gamex och Comic Con Malmö har inlett ett samarbete med Universal Pictures International som går in som en av huvudsponsorerna för Nordens största populärkulturella event. Det skriver arrangören i ett pressmeddelande. Redan nu kan vi avslöja den första stora gästen till Stockholm och att kvaltävlingen till Cosplay-VM sker på Comic Con Gamex.

Filmbolaget Universal Pictures, med titlar som King Kong, Jurassic Park, E.T. går in som en huvudpartner till Comic Con Gamex i Stockholm och Comic Con Malmö.

– Vi är superglada och stolta över att Universal Pictures har valt att stödja Comic Con i Sverige och är väldigt exalterade över vårt kommande samarbete, säger Christian Kullman, projektledare för Comic Con-mässorna i Sverige.

Sveriges bästa cosplayare

Landets skickligaste kostymskapare kvalar genom deltävlingar och hårda gallringar till Cosplay-SM om titeln ”Sveriges Bästa Cosplayare”. I år sändes finalen live i SVT Play, en sändning som nådde över 300 000 tittare. Den första kvaltävlingen till Cosplay-SM 2016 arrangeras på Comic Con Gamex.

Tillsammans med NärCon arrangerar Comic Con Gamex även VM-kvaltävlingen till World Cosplay Summit (WCS) i Japan – med deltagare från 28 olika länder. Deltagarna tävlar i par och gör ett framträdande tillsammans. Förstapriset är en resa för två till Japan och WCS-finalen.

Stor cosplay-stjärna till Comic Con

Comic Con Gamex kan också avslöja att den världskända amerikanska cosplayaren, modellen och kostymören, Yaya Han kommer till Stockholm i höst. Hon är bland annat känd från Kanal 6:s Heroes of Cosplay och ses som en av världens främsta cosplayare. Hon kommer att delta i en frågepanel, workshops, fotograferingar och signeringar. Hon är även erfaren domare och kommer att vara en av domarna i World Cosplay Summit-kvalet.

Biljetter till årets Comic Con Gamex släpps i maj, och mer information kommer senare i vår.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.