PokéLogg – två veckor och en kuvös

I drygt två veckor har jag spenderat långa timmar på ett sommarjobb. Arbetet i samband med pokémani resulterade i en inre konflikt mellan arbetsmoral och guilty pleasure. Tyvärr var den mörka sidan mycket mer tilltalande jämfört med de mellan varven rätt så långtråkiga arbetspassen. Men istället för att förringa mina arbetsuppgifter kompromissade jag och valde en gråzon: jag kläckte ägg.

Jobbet involverade mycket bilkörning och fotarbete. Med appen igång och mobilen i fickan utförde jag mitt arbete samtidigt som kilometerna tickade in. En bra dag när GPS:en var stabil och batteriet höll kunde jag kläcka två femkilometersägg eller flera tvåkilometers. Sedan efter arbetspassen samlade jag in nya ägg på vägen hem. Processen var effektiv och kunde nästan ses som en själlös fabriksproduktion.

Undra vem det blir den här gången?

Pokémamma
Av alla ägg jag varsamt pekade in i kuvösen och såg kläckas med en förälders förväntansfulla leende, var en Jiggilypuff mitt mest unika adoptivmonster. Pidgeys, Zubats och Poliwags tycktes vara det enda mina ägg utvecklades till. Alla mina femkilometers visade sig vara Ponytas. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte blev irriterad, men varje gång jag såg ett moget ägg tillsammans med ordet ”oh” kunde jag inte rå för leendet som spred sig på mina läppar. Även om de sekunden senare skulle ljuda en svordom.

Nu i efterhand förstår jag varför jag irriterande mig över äggen: jag spelare fel. Då alla andra features var tabu blev kläckning av ägg centralt och spelmoment som står utanför spelarens kontroll är dömda att bli frustrerande. Häromdagen kunde jag viga en hel kväll åt att spela Pokémon GO utan restriktioner. Äggen blev då en bisyssla, en kul liten bonus som motiverade mig att gå runt. Den kvällen hade jag roligt igen med Pokémon GO.

Tekniken
Vad jag lärt mig av att ruva ägg hela dagarna är att appens GPS-spårning är opålitlig. Det är uppenbart redan från början att Pokémon GO inte använder sig av en pedometer för att mäta distans. Istället verkar det som att den med jämna mellanrum tar ut två eller flera punkter med GPS och räknar ut avståndet mellan dem. Alla hastigheter över 10 km/h saboterar distansregistreringen i appen, vilket resulterar i att värdefulla meter försvinner. Appen har även svårt att registrera kurvor och skarpa svängar och verkar enbart registrera det direkta avståndet mellan punkter.

Med den erfarenheten vill jag därför ge några enkla förslag för de mest optimala äggpromenaderna. Allra bäst är det att gå längst med en lång stadsgata eller strand. På det sättet har GPS:en bättre möjligheter att registrera distansen mellan referenspunkterna. Det är inte rekommenderat att jogga längst ett spår i skogen då de är snirkliga och en del distans kan falla bort. Hastigheten kan också göra det svårt för GPS:en att hänga med. Självklart är det upp till var och en att bestämma hur de vill gå tillväga och vad som passar dem bäst. Dessa råd är enbart baserade på mina observationer.

När det kommer till kritan är det viktigaste att man har kul. Ta gärna med gott sällskap när du ger dig ut på äventyr och glöm inte dricka vatten när det är varmt.

Lycka till där ute och var vaksamma på er omgivning.

– Daniel Rydelius, initierad pokémontränare

Berätta gärna om era äventyr i kommentarsfälten. Vilka pokémon har ni hittat och var? Har ni erövrat något gym, eller knutit nya bekantskaper?

0 Delningar
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.