Raphael fäktar sig in i Soul Calibur VI

Raphael återvänder och ökar därför mängden stil och finess i SoulCalibur VI med 200%, i runda slängar. Seriens ikoniska värjfäktare har även han backats bakåt i tiden. Alltså innan han gick full Dracula och exklusivt började shoppa på Hot Topic. Hans introduktion till serien var att han av misstag dödade en adelsman i duell och fick fly ifrån vakterna. Han kom undan genom att en föräldralös flicka räddade honom, vilket satte honom i tacksamhetsskuld till denne. Då han alltid varit lite lätt galen spårade detta ut till en fanatism om att han skulle ge henne världen, vilket han trodde att han skulle åstadkomma med hjälp av svärdet Soul Edge. De som kan något om spelets lore inser inser nog snabbt hur dålig den idéen är.

I den ursprungliga timelinen var det hans duell med Nightmare som resulterade i att Siegfried äntligen lyckades bryta sig fri, vilket gör honom till en av de viktigaste personerna i serien även om han inte gjorde så mycket. En av många missade storylines i femman var dessutom att Raphael senare blev Nightmares nya host, vilket man fortfarande kan se om man slår av hjälmen på denne i SoulCalibur V. Förhoppningsvis undviker SoulCalibur VI detta resultatet, eller åtminstone genomför det på ett bättre sätt.

Hans moveset verkar dock troget hans tidigare inkarnationer, men av trailern att döma ligger det ett störe fokus på sparkar. Raphael har studsat fram och tillbaka i Tier-listorna mellan de olika spelen, så var hans nya moveset hamnar återstår att se. Det är dock trevligt att se honom utan vampyr-temat de häftade fast på honom efter trean och framåt. Det är inget fel på utseendet egentligen, men det är så extremt överanvänt. “Halvgalen adelsman” har lite mer karaktär. Det elementet som de flesta har kommenterat på är dock hans glasögon. Detta är något nytt för detta nummer i serien. Vem vet, han kanske trillade ner i Tier-listorna efter tvåan för att han var närsynt? Bra att han har fått det undersökt nu.

SoulCalibur VI släpps den 19’e Oktober till PC, Playstation 4 och Xbox One.

Öländsk ordvrängare och speldesigner. Tillhör den generation och demografi som växt upp med spel och genom detta haft möjlighet att på nära håll se mediet utvecklas. Slår mig gärna ner med någon form av onlinespel, vare sig det är ett RPG, FPS, MOBA eller MMO. Kan jag spela med, eller i alla fall interagera med andra personer så trivs jag som bäst.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.