Astaroth och Seong Mi-Na levererar en 1-2 combo i Soul Calibur VI

Det verkar som de ökar tempot med reveals för Soul Calibur VI. Under EVO häromdan visades nämligen inte en, utan två karaktärer upp. Båda två är fan-favoriter som varit med i nästan alla segment ur spelserien.

Först och främst har vi Astaroth. En stor, arg golem med en lika stor och läskig yxa är spelets go-to grappler. Han verkar behålla sitt moveset från tidigare spel, men vissa attacker är märkbart snabbare. Han han fortfarande sina ikoniska grepp och sin vansinnigt långa räckvidd. Utseendemässigt har de dragit inspiration från Soul Calibur 1 och 2, men med lite extra rustning tillagt.

De visade även upp Seong Mi-Na. Hennes moveset har haft lite problem i senare iterationer av spelserien. I de första tre delade hon många attacker med Kilik då båda använder stavvapen. Men i tredje spelet och framåt plockades många av de gemensamma attackenra bort. De ersattes dock inte med särskilt bra alternativ, så hennes kompetitiva förmåga blev lidande. Det är svårt att se i videon, men vi hoppas innerligt att hon har ett mer enhetligt och fungerande moveset igen. Utseendet är i typiskt Seong Mi-Na slag. Färgchemat är nytt, men utstyrseln i sig fasthåller hela hennes ”Snygga mönster och hat till tröjor”-estetik.

Nu är det försvinnande få karaktärer kvar att visa upp. I det gamla gardet är det nog bara Rock, Cassandra, Raphael, Yun-seong och möjligtvis Setsuka som rent kronologiskt skulle passa in. Cervantes och Lizardmen har vi sett hintar av redan så vi blir inte alls förvånade om de dyker upp snart. Det har även sagts att det ska vara fler nya karaktärer, men om dessa är i start-rostern eller DLC vet vi inget om ännu.

Soul Calibur VI släpps den 19’e Oktober till PC, Playstation 4 och Xbox One.

Öländsk ordvrängare och speldesigner. Tillhör den generation och demografi som växt upp med spel och genom detta haft möjlighet att på nära håll se mediet utvecklas. Slår mig gärna ner med någon form av onlinespel, vare sig det är ett RPG, FPS, MOBA eller MMO. Kan jag spela med, eller i alla fall interagera med andra personer så trivs jag som bäst.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.