Rapport från Retrospelsmässan i Göteborg 2018

I helgen som gick ägde det mer eller mindre årliga eventet Retrospelsmässan rum i ett gassande hett Göteborg. För andra gången var Bananpiren på Hisingen samlingsplats för nördar från hela Sverige.

I den stora mässhallen stod utställarnas bord tätt och utbudet var minst sagt gediget. Allt från kläder och merch till refurbishade konsoler och mer eller mindre bortglömda spel gick att införskaffa. Mässan var i år uppdelad i två lokaler, varav den mindre utgjorde flipperhall och demoscen för flera indieutvecklare. Givetvis fanns även en del cosplayers på plats, men mässan krockade i år med den stora nördparaden inne i stan, något som troligen innebar att flera cosplayers missade sin favoritmässa. Det ryktades dock att många deltagare i den stora paraden skulle söka sig till mässområdet under eftermiddagen. Vi stannade dock inte tillräckligt länge för att få svar på om ryktena var sanna.

I vanlig ordning lockade de skickliga speedrun-spelarna en stor publik och från den stora scenen bjöds på pampig musik med spel- och filmtema från symfoniorkestern Gothia Consentus. Senare på kvällen blev det mer ös i form av Dunderpatrullen och Machinae supremacy.

Titta gärna på vårt stora bilspel från den som vanligt välbesökta mässan. Vi hoppas innerligt på ett återseende nästa år.

2 Kommentarer

 1. Hej!

  Kul att ni kom och testade vår motion rig! Hör av er om ni vill komma och testa mer i lite lugnare miljö :)!

  //Simrig teamet

  Svara
  • Tack själva. Väldigt intressant produkt. Jag kommer gärna förbi och drar några varv på Monza. 🙂

   Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.