Vi besöker Retrospelsmässan 2015

Även i år vankades det Retrospelsmässa i Erikbergshallen i Göteborg, mässan som är känd för sina långa köer och retrodoftande mässprogram. I år var inget undantag och redan timmar innan mässans öppnande ringlade köerna långa utanför mässhallen. Den här gången var arrangörerna dock förutseende och sålde biljetter i kön, vilket gjorde att många kom in betydligt snabbare än tidigare år.

Som vanligt bjöds vi på ett gediget mässprogram med premiärvisningen av dokumentären ”Fyrkantiga Ögon – Berättelser om retrospelskulturen i Sverige” som given höjdpunkt. Publiken bjöds också på ett flertal rekordförsök i speedrun-rummet. Många hade kommit för att se svenska speedrun-stjärnan Jodenstone försöka slå sitt eget världsrekord i Ocarina of Time.

På mässan visades också ett demo av spelet Alwa’s Awakening, ett NES-inspirerat äventyr skapat som ett hobbyprojekt av svenska spelmakare. Besökarna kunde i vanlig ordning också spela konsoler från en svunnen tid, köpa retrospel eller få sitt fotografi taget i cosplay-hörnan.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.