Raymans tonsättare Rémi Gazel är avliden

Rémi Gazel, det första Rayman-spelets främste tonsättare, avled i går i cancer. Hans fru Nathalie delade beskedet i ett twitter-inlägg på morgonen och begravningen kommer att äga rum på fredag i Beziers, Frankrike.

Gazel är en av tre kompositörer ärade i Raymans eftertexter, men står som tonsättare till de allra flesta låtar på ljudspåret. I spelvärlden var det hans första, största och i viss mån enda prestation, men en som har skänkt miljontals gamers världen över oförglömliga toner. Våra tankar går till hans nära och kära. Jag vet vad jag ska spela i kväll.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.