Rekordprispott på kvinnliga CS:GO-turneringen under DreamHack

På lördag under DreamHack sänds den kvinnliga CS:GO-turneringen ESU Masters på ESEN eSports kanal på Twitch. Prispotten i turneringen har sen förra året nästan tredubblats, med en summa på 100 000 SEK, samt hårdvara till ett värde av 40 000 SEK. Världseliten från USA, Ryssland, Tyskland, Sydamerika kommer under helgen utmana de regerande svenska världsmästarna Dynasty Gaming, tidigare Team Secret.

Den totala prispotten i helgens ESU Masters har markant ökat sedan den förra kvinnliga CS:GO-turneringen på DreamHack (vintern 2016). Då uppgick prispotten till ett värde av cirka 38 000 SEK. Under helgens turnering är bland annat favorittippade Dynasty Gaming med och slåss om prispotten som uppgår till ett totalvärde av 140 000 SEK.

Svenska Julia ”juliano” Kiran är lagkapten för Dynasty Gaming, och har över 44 000 följare på sin Twitter. Hennes lag har tidigare i år vunnit Copenhagen Games 2017 Female och Intel Challenge Katowice – 2017.

– Vi är riktigt taggade och hoppas på starkt motstånd och bra matcher. Det är kul att vår scen börjar växa och att allt fler tjejer och killar finner intresse för den. Men framför allt tjejer så klart, vi behöver fler tjejer till esporten så det är riktigt kul att se, fortsätter Julia ”juliano” Kiran, lagkapten i Dynasty Gaming CS:GO.

Prissummorna för de kvinnliga turneringarna inom esporten kan dock inte jämföras med de manliga turneringarna. Den motsvarande CS:GO-turneringen på DreamHack som spelas i helgen för män har en prispott på cirka 872 000 SEK (100 000 dollar).

– Precis som i vanlig sport är klyftan mellan hur mycket kvinnor och män inom e-sport tjänar tyvärr väldigt stor. Dock ser vi en trend där fler stora varumärken är intresserade av att synas i samband med kvinnliga turneringar, och därmed hoppas vi att de kvinnliga och manliga proffsen ska kunna tjäna lika mycket i framtiden, säger Joakim Stenberg, vd på ESEN eSports.

Information om turneringen Kvinnliga CS:GO-turneringen ESU Masters startar på lördag, den 17 juni klockan 11.00 och spelas fram tills finalisterna koras på måndag, den 19 juni.

Matcherna går att se live på plats, samt kommer även sändas på ESEN eSports twitchkanal.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.