Resident Evil 4 fyller 15!

Idag har det gått exakt femton år sedan Resident Evil 4 släpptes till Gamecube av japanska Capcom. Spelet blev en makalös framgång och tillika klassiker som portades till varenda tänkbar konsol. Även idag går det att avnjuta juvelen till dagens konsolgeneration. Titeln rankas som en av de bästa inslagen i Resident Evil-serien.

Personligen minns jag tillfället i laboratoriet där den groteska Regeneradores-varelsen huserade. Genom ett speciellt kikarsikte kunde jag lokalisera dess svaga punkter och besegra det. Gissa min skräck när varelsen hasade fram med ett väsande och hoppade på mig bakifrån. Likt en boaorm tömde den effektivt min livmätare medan jag kämpade mig ut från dess grepp.

Grafiken var kalasläcker och atmosfären rakt igenom läskig. Men den största nyheten var att kameran var lagd snett ovan Leons axel. Helt plötsligt blev det mycket lättare att styra och sikta karaktärsskrället jämfört med de tidigare fasta kameravinklarna. Tilltaget blev senare standard i framtida actionspel, allt från Gears of War till Resident Evil 2-remaken.

Jag och redaktionen utbringar ett stort grattis och önskar femton nya år till. Finns chansen att önska en remake av spelet?

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.