Rövhattar får det svårt i Fallout 76

Spelare som bara mördar andra spelare får det inte lätt i kommande Fallout 76. Det kan kosta dem dyrt.

När Fallout 76 utannonserades som ett onlinespel var det många fans som höjde på ögonbrynen. Efter att refrängen från John Denvers klassiker ebbat ut kom en flodvåg av frågor. Bland annat oroade sig fans över spelklimatet när de behöver dela Virginia med andra potentiellt dumma spelare. Under helgens QuakeCon 2018 presenterade Todd Howard från utvecklaren Bethesda hur spelet reglerar skitstövlar.

Vi tar alla skitstövlar och gör dem till intressant innehåll.
– Todd Howard, Bethesda.

Spelare som konstant dödar andra spelare blir flaggade som mördare. Mördare får inga belöningar från att döda spelare, varken pengar eller erfarenhetspoäng. Alla andra spelare kommer se mördaren tydligt på kartan och belöningen de får för att döda hen. I kontrast så ser mördaren inte längre de andra spelarna på kartan. Belöningen som de andra spelarna får för att besegra mördaren betalas från mördarens egna ficka!

Sug på den karamellen en stund.

Du kanske vill dra på dig hela Virginias vrede.

Vad det här rättvisesystemet potentiellt gör är att motivera fredliga spelare att agera poliser i postapokalypsen. Spelare med låg nivå erhåller dessutom större belöningar för att besegra någon som är högre nivå. Därför finns det också ett incitament för låga spelare att slå sig samman och jaga ner mördaren. Kanske kan det här systemet, efter det har blivit utvärderat och förfinat, motverka utvecklingen av rövhattar. Kanske blir Virginia ett schysst ställe att bygga sitt skjul på.

Vapenskada och tålighet normaliseras mellan låga och höga spelare för att skapa ett jämnare stridsfält. Men det är ändå inte rekommenderat att ta med en kniv till en eldstrid.

Nyfiken på hur du utvecklar din karaktär i Fallout 76? Läs om det nya kortsystemet här.

Fallout 76 släpps den 14 november till Playstation 4, Xbox One och PC.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.