Nintendo Partner Showcase augusti 2020 – en sammanfattning

Nintendo smög ut en minipresentation tidigare i dag, med fokus på vad partnerstudior och utgivare har i kikaren. Fokusen låg på spel som släpps snart och innehåller var över på strax över tio minuter (se videolänk i sidhuvud). Här nedan följer en enkel sammanfattning av sändningen.

Kingdom Hearts kommer till Switch, som rytmspel

Musiken är ett av de stora säljargumenten bakom Kingdom Hearts, vilket Square Enix nu slår mynt av med Kingdom Hearts: Melody of Memory. Detta släpps den 15 november och får ett exklusivt spelläge på Switch: ett bataljläge för 8 spelare lokalt, för att visa vem som har RPG-rytmen i blodet.

Fler musikspel med FUSER

Harmonix presenterade sitt nya musikspel FUSER. Här gäller det att samarbeta med andra spelare, både som rytmmakaren och som publik. Spelet har ett ospecificerat släppdatum i höst.

Taiko no Tatsujin blir RPG

Musikspelet Taiko no Tatsujin korsar sig med RPG-genren och drar in turbaserade strider, utforskande av kartor och monsterfångande i sin värld. Resultatet ser ut som ett traditionellt japanskt rollspel med ett slagsmålssystem som kräver taktkänsla. Släppdatumet är ett ospecificerat till vinter i år.

World of Tanks Blitz ute nu

Går att ladda ner nu på momangen, helt gratis. Innehåller mikrotransaktioner som på övriga plattformar.

Big Rumble Boxing: Creed Champions

Boxas bland annat med/mot karaktärerna från Rocky-universumet. Tyvärr verkar inte Punch-Outs Little Mac få vara med. Släpps till våren 2021.

SaGa Collection

Tre bortglömde Game Boy-titlar får nu sin egen trilogi-utgåva i Collection of SaGa: Final Fantasy Legend. Samlingen släpps den 15 december och innehåller en rad förbättringar gentemot sina originalutgåvor.

Just Dance 2021 släpps 12 november

Faktiskt inte till Wii den här gången.

Puyo Puyo Tetris 2 kommer till jul

Bataljer för upp till fyra spelare online och det nya spelläget Skill Battle Mode. Ett nytt berättelseläge kommer också. Släppdatum 8 december.

Och de sista snabba puckarna:

  • Minecraft Dungeons DLC i september
  • Jump Force Deluxe Edition släpps 28 augusti
  • Captain Tsubasa: Rise of new Champions släpps 28 augusti
  • Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered släpps idag den 27 augusti

Nintendo utlovar fler minipresentationer från partners under återstoden av året, precis som under indiepresentationen härom dagen. Men visst vill man se lite vad de själva har i görningen nu?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.