Slåss om skatten i Sea of Thieves raidliknande Skeleton Forts

När fortet kallar kan du vara säker på att du inte är den enda piraten med guldsmak i munnen.
Rare berättar om spelets raid-liknande innehåll.

Sea of Thieves har flera aktiviteter att sysselsätta sig med när spelet släpps den 20 mars. En sådan aktivitet är de raidliknande öarna kallade Skeleton Forts. Sättet som aktiviteten är utformad gör det till ett av spelets kanske mest spännande äventyr, då utomstående krafter (läs andra spelare) kan komma att avgöra om du lyckas eller inte.

Lockelsen

I Sea of Thieves finns flertalet Skeleton Forts, men bara en kan vara aktiv åt gången. Ett stort illavarslande döskalleformat moln dyker upp på himlen när kvarlevorna från döda pirater får liv igen och en skatt finns att plundra. Om du då seglar mot molnet finner du så småningom fortet men eftersom Sea of Thieves är en delad värld kan andra pirater också se molnet och lockas av guldet.

Väl på plats vid fortet får du och din besättning handskas med anstormande skelett. Under anfallet kan det vara klokt att några besättningsmedlemmar förser gruppen med understöd från kanonerna. När du och dina vänner arbetat er in i fortet möts ni av kaptenen, ett mycket, mycket starkare benrangel. Väl reducerad till en hög med dammiga ben, tappar kaptenen nyckeln till skattkammaren och förbannelsen över fortet bryts. Molnen försvinner och solen kan titta fram. Det är vid det här tillfället som plundringen kan börja.

Ni får skatten över min döda kropp! Er…

Girigheten

I skattkammaren ligger ofantliga skatter och väntar på att bli stulna, mer än någon enstaka besättning orkar bära med sig i ett plundringståg. Nu blir det läge att dela skatterna med eventuellt andra besättningar, eller slåss om hela förmögenheten. Här kan besättningarna använda sig sin fantasi för att komma undan med så mycket guld som bara möjligt. Är en pirat kvar och vaktar skeppet? Eller ligger ni i lur för att kapa en annan besättnings plundring? Möjligheterna är oändliga och i sann piratanda är förräderi inte längre bort än ett guldmynt!

Framtiden

Utvecklaren Rare kallar aktiviteten Skeleton Forts för ett inlevelsesystem, en funktion i spelet som är menade att stärka inlevelsen av ett häftigt piratäventyr. I en snabb kommentar sa Rare att de vill fortsätta utveckla Sea of Thieves med nya inlevelsesystem, aktiviteter som spelarna kan berika sin upplevelse med under de åren som spelet får underhållsstöd. Kanske kan vi se fram emot nya typer av skelett i kommande uppdateringar – och med kanske menar Rare såklart att vi ska det.

Skeleton Forts ser ut att bli höjdpunkten för spelare som är intresserade av asymmetrisk PvP och möjligheten till stora belöningar. Bara ovetskapen av hur äventyret slutar är spännande och kommer sporra ambitiösa pirater. Tänk på alla stand offs, dödlägen och havsjakter spelare kommer uppleva. Den här aktiviteten lämpar sig även perfekt för streamare och roliga Youtube-klipp.

Sea of Thieves släpps den 20 mars exklusivt till Xbox One och PC via Microsoft Store.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.