Vilka skatter! Kistorna du kan hitta i Sea of Thieves

I Sea of Thives finns det inte bara en typ av skattkista att handskas med, utan flera stycken plus ett par speciella. Lär dig känna igen dem, så du vet vilka du ska skydda med ditt liv.

Är du ensam på en skattjakt, med andra pirater hack i häl och med flera kistor framför fötterna – vilken kista tar du då innan du lägger benen på ryggen? Den skarpögde piraten ser på kistan hur värdefull den är. Men I en stressad situation, eller vid dålig sikt, kan det vara svårt att se skillnad på dem, särskilt de mindre värdefulla.

Artikeln är uppdaterad med information om Stronghold Chest. Kistornas värden är även uppdaterade för att mer stämma överens med vad de faktiskt är värda.

För närvarande känner vi till 7 olika kistor och deras ungefärliga värde (det existerar en åttonde, legendarisk kista, men då ingen riktigt dokumenterat dess innehåll frångår vi den tills vidare). Vi börjar med de minst värdefulla först och arbetar oss nedåt till de mest värdefulla. Värt att veta är att kistorna inte har ett bestämt värde, utan guldet slumpas fram mellan ett minsta och högsta möjliga värde. Generellt är skattkistorna knutna till svårighetsgraden på skattjakten eller uppdraget, men det går att råka på dyrbara skatter när som helst, så håll ögonen öppna!

Osäker på vad Sea of Thives är för ett spel? Ta då en blick på vår övergripande artikel.

På skattjakter måste du lokalisera den gömda kistan med hjälp av en karta och kompass, eller gåtor.

Hur en kista fungerar

I Sea of Thieves kan ensama spelare och besättningar hitta skattkistor under skattjakter eller andra uppdrag. Vanligtvis är de nedgrävda och måste grävas upp med spaden. Om flera spelare hjälps åt, grävs skatten upp snabbare. Det är bara möjligt att bära en kista i taget, så om du förväntar dig flera kistor kan det vara en bra idé att rekrytera en besättning för att hjälpa till. När du bär på en kista är det inte möjligt att springa.

Målet är att bära kistan till skeppet och frakta det till The Gold Hoarders på Sea of Thieves många utposter. De kan med sina magiska skelettnycklar låsa upp kistan och ge dig en andel av guldet. Kistan flyter så det går att simma med den till ditt skepp. Om du mot förmodan skulle bli hajmat, flyter kistan en liten stund så att en annan ur besättningen kan ta över. Väl på båten kan det vara klokt att gömma kistan om andra pirater olovligen bordar er vid ett sjöslag.

När kistan är levererad får du din belöning. Är du i en besättning får alla medlemmar guld och ökat rykte när någon i besättningen lämnar in en kista, så det finns ingen anledning att bråka när ni lämnar in skatterna. Håll istället ögonen öppna när en ensam spelare anländer till hamnen för att kassera in sin belöning, chansen är att hen har fler kistor på sitt skepp!

Observera att alla icke-magiska kistor också finns i Shipwrecked-versioner som går att finna i gamla vrak under ytan. De har exakt samma värde om sina nedgrävda motparter.

Castaway’s Chest

Castaway’s Chest.

Den här skruttiga kistan är en av de vanligaste kistorna du kommer i kontakt med, särskilt i början av ditt piratliv. Även om innehållet inte ger dig så mycket pengar, är det vanligt att samla på sig ett par stycken under ett längre äventyr.

Innehåller mellan 80 och 120 guld per kista.

Det kan vara klokt att lämna Castaway’s Chest framme i det synliga, så att eventuella fiender ser dem och plockar dem istället för dina mer värdefulla kistor.

 

Seafarer’s Chest

Seafarer’s Chest.

Förutom Castaway’s Chest finns det ytterligare en kista som innehåller växelmynt. Seafarer’s Chest är ganska lik Castaway’s Chest och är lätt att förväxla. Den här kistan har ett större värdespann och kan ge det dubbla värdet av föregående kista, men den kan lika väl ge en mindre summa.

Innehåller mellan 180 och 220 guld per kista.

Marauder’s Chest

Marauder’s Chest.

Marauder’s Chest är en rätt så värdefull skattkista i Sea of Thieves. Det är också lite av en joker. Det ger visserligen mer guld än de sämre kistorna, men spannet är ännu större hos Marauder’s Chest. Självklart är det den här kistan du ska plocka upp om du har att välja mellan de minst värdefulla – men du får räkna med att belöningen kan variera kraftigt.

Innehåller mellan 300 och 500 guld per kista.

Captain’s Chest

Captain’s Chest.

Det här är förmodligen den mest värdefulla kistan i Sea of Thieves bortsett från de magiska skatterna. Den här kistan vill du gömma ombord så bra som möjligt så att ingen lägger sina smutsiga händer på den. Captain’s Chest har ett distinkt utseende med guldkanter och röda ädelstenar på både låda och lock som lyser lätt i mörkret. Av den anledningen är det lätta att känna igen Captain’s Chest.

Innehåller mellan 500 och 1200 guld per kista.

Stronghold Chest

Stronghold Chest.

Inlåsta och vaktade av en legion av arga skelett, är Stronghold Chest i dagsläget den mest värdefulla kistan i Sea of Thieves. För att få tag i en Stronghold Chest måste du, antingen själv eller med hjälp av andra, besegra ett Skeleton Fort och dess kapten, ta nyckeln och låsa upp valvet. Tillsammans med en variation av andra värdefulla föremål ligger Stronghold Chest i mitten av valvet, vackert placerad på ett altare bredvid det lika värdefulla Stronghold Skull.

Försvara den här kistan väl, för den totala summan av alla belöningar från ett Skeleton Fort minskar drastiskt om den skulle ”försvinna”.

Innehåller mellan 2000 och 3000 guld per kista.

Magiska kistor

Magiska kistor, även kallade förhäxade kistor, är skatter med särskilda effekter. Det är också de mest värdefulla kistorna i Sea of Thieves. Dessa hittar du under svåra skattjakter och uppdrag, med det hindrar dig inte från att stjäla dem från andra. Du kan mycket väl ha en tjuvs tur och snubbla på en under dina äventyr.

Dessa kistor är mycket svåra att hantera själv då de förhäxar dig på olika sätt. Lockelsen att kamma hem guldet kan vara enorm för ensamma pirater, men om du bestämmer dig för att lasta och skeppa en av dessa kistor bör du vara beredd på att arbeta för vinsten. En besättning kan arbeta tillsammans för att ro skatten i hamn, men även de får anstränga sig över det normala.

Chest of a Thousand Grogs

Chest of a Thousamd Grogs.

Den här kistan har formen av en öltunna och är dekorerad med beslag och ett dekorativt ansikte i guld. Bortsett från vad namnet antyder är den inte full med alkohol, utan massor av guld. Däremot blir piraten som bär den fullständigt packad och vinglar fram okontrollerat. Dessutom blir synen förvrängd. Utmaningen blir främst att bära kistan utan att falla till döden från klippor och broar.

Innehåller ungefär 1200 guld per kista.

Ansiktet på kistan är på den berömda portugisiska poeten Luis Vaz de Camões som skrev den kända boken Os Lusiadas. Han var ökänd för sina alkoholvanor och barslagsmål.

Chest of Sorrow

Chest of Sorrow.

Chest of Sorrow ser ut som vilken vattenskadad kista som helst bortsett från det väldigt distinkta ansiktet. Den här kistan är ett helvete att frakta längre sträckor då den gråter floder av tårar som sakta fyller ditt skepp med vatten. Piraten eller besättningen om fraktar den måste konstant tömma skeppet på vatten för att undvika att sänka fartyget. Ett knep är att bära kistan och hänga i stegen på skrovet – då hamnar kistans tårar i havet och inte på skeppet. Detta kan inte en ensam pirat göra utan att överge rodret.

Kistan har också ett eget liv och kan simma iväg om den tappas i havet. Därför kan den inte förvaras i vatten, till exempel i ett vattenfyllt nedre däck. Ha därför koll på kistan om du råkar i sjöslag med andra pirater. Om du mot förmodan måste gå i land, ta då med er kistan och placera den på land där den inte kan ställa till med förtret.

Det sägs att kistan slutar gråta om man spelar sorgsen musik för den…

Innehåller ungefär 1500 guld per kista.

Vilka kistor väntar i Karibiens sand?

Dessa är de kistor som vi vet finns i Sea of Thieves. Det kan däremot mycket väl finnas ytterligare kistor som vi inte känner till eller som utvecklaren Rare sparar till releasen den 20 mars. Koncepten bakom de förhäxade kistorna är mycket spännande och är en grund för vilka potentiella magiska kistor som väntar efter releasen och framåt. Föreställ dig en kista som låter ett stormmoln förfölja dig och som avslöjar för andra pirater att du har en värdefull kista ombord. Eller en kista som väger ofantligt mycket och måste bäras av två för att flyttas i maklig takt. Personligen skulle jag gilla en kista som brinner och måste släckas med vatten mellan varven för att inte skada bäraren eller tända eld på skeppet.

Fantasin sätter gränserna verkar det som och efter launch får vi se vad Rares fantasi går för.

Sea of Thieves släpps den 20 mars exklusivt till Xbox One och PC via Microsoft Store.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

2 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.