Svenska Little Nightmares når 2 miljoner sålda exemplar – kommer till Stadia

Smyghitten Little Nightmares har sålt två miljoner exemplar och i väntan på uppföljaren kan Stadia-användare hoppa in i den lilla mardrömmen.

Little Nightmares har verkligen slagit igenom. Inte bara när det gäller ren tillgänglighet (det finns på samtliga dagens konsoler och har dessutom ett särskilt utvecklat mobilspel) utan även i försäljningssiffror, rapporterar i dag utgivaren Bandai Namco. Spelet har sedan release såld över två miljoner exemplar. Spelet om den lilla flickan i gul regnkappa som flyr ett mardrömslikt skepp fullt av förvridna människor har visat sig vara lite av en smygsuccé!

Vi på Varvat kan bara ge den malmöbaserade Tarier Studios en eloge. För tre år sedan gav vi spelet en stabil åtta i betyg med de avslutande orden:

“På det stora hela är Little Nightmares ett otroligt mysigt spel som ändå skrämmer skiten ur en med sin extremt kusliga atmosfär.”

Stadia

Försäljningsnyheten kom i samband med utannonseringen av Little Nightmares kommer till Google Stadia 1 juni. Pro-prenumeranter kommer kunna kvittera grundutgåvan av spelet utan extra kostnad och sedan köpa loss DLC-paketet Secrets of the Maw. Icke-prenumeranter kan istället köpa Little Nightmares Complete Edition som innehåller båda.

Uppföljaren

Redan i fjol utannonserade Bandai Namco att Tarsier Studio arbetar på uppföljaren som då hade det flyktiga releasedatumet 2020. Med tanke på den mardrömslika virusspridning vi lider under ska vi nog inte räkna med att Little Nightmares II kommer ut på ett tag. Bortsett från några kusliga konceptbilder har det varit relativt tyst från Tarsier Studios.

Vi får hoppas att alla mår bra och att de får ta sig den tid de behöver för att leverera en värdig uppföljare.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.