Sverige vinner brons i CS:GO EM

Stort grattis till Sverige!

Svenska landslaget i CS:GO kämpade tappert och väl i Europa-mästerskapet. Precis som rubriken antyder har den unga truppen spelare vunnit brons och säkrat hela 35 000 SEK i prispengar. Det var Ukraina som besegrade den svenska stormen i semi-final och där tog framgångssagan slut för våra svenska hjältar. Vi på Varvat är i varje fall väldigt glada över att det har gått så bra för killarna. Tredjeplatsen delas med Serbien, som också besegrades i semi-final av Nordmakedonien.

Den långa resan

Det har varit en lång och framgångsrik resa för det svenska landslaget mot bronset. Det startade redan i juni med inledande gruppkval online där Sverige överlägset vann alla sina matcher med 16–1.

På onsdagen startade EM på plats i Oradea, Rumänien. Sverige vann över Kroatien med hela 16-1! Därefter fick laget sin första förlust med 12-16 mot förra årets världsmästare Nordmakedonien och blev därmed nedskickade till loser bracket.

Där mötte Sverige återigen Kroatien och gick vidare från gruppen med två vunna matcher av tre möjliga. I fredags spelades kvartsfinal mot Tjeckien där Sverige vann övertygande med 16-8 och 16-11. Därefter mötte Sverige och Ukraina varandra och ni vet redan vad som hände.

På bilden, från vänster till höger: Erik ”ztr” Gustafsson, Peppe ”Peppzor” Borak, Coach Ahmed ”Abdi” Abdi, Sean ”eraa” Knutsson, Max ”Maxster” Jansson och Jack ”Jackinho” Ström Mattsson.

Ett CS:GO-lag att vara stolt över

Fredirk ”Jaegarn” Kempf, förbundskapten för CS:GO landslaget, känner sig i alla fall stolt över resultatet.

”Vi kommer in i mästerskapet med det yngsta landslaget på plats och placerar oss på en delad tredjeplats. Jag är extremt stolt över hela truppen som har arbetat hårt under dessa dagar, och även om vi hade förhoppningar om en final imorgon, så slår en stark förhandsfavorit ut oss. Vi vill självklart tacka alla som har stöttat oss på hemmaplan. Det är er vi spelar för!” meddelar ”Jaegarn”.

Alla vi på Varvat önskar spelarna grattis och tack för att ni representerar Sverige på den internationella nivån. Det går bra nu för E-sport-Sverige!

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.