Svenska E-sportförbundet och SESF går ihop

Två förbund blir ett.
Tagentbordsknappar, inzoomad på WASD

Photo by Muhannad Ajjan on Unsplash

Det står nu klart att det Svenska E-sportförbundet och e-sportförbundet SESF ska slås samman till ett förbund. Anledningarna är flera. En anledning är att de båda förbunden menar att de kan få mer gjort om de samarbetar. En annan är att Riksidrottsförbundet (RF) har ofta använt det faktum att två e-sport-förbund existerar och att båda gjort separata ansökningar om att göra e-sport till sport som en anledning till att neka båda. Som ett gemensamt förbund planerar de att göra en ny gemensam ansökan nästa år.

På pressmötet i lördags som Varvat, men också SVT och Expressen, var inbjudna till presenterade Sammil Kaidi och Magnus Johanson både vad det innebär med att de två förbunden numera är ett och även på framtida strategier för att driva fram att e-sport blir en sport och hur verksamheten ska växa i Sverige. Det nya Svenska e-sportförbundets styrelse kommer bestå av fyra personer vardera från de två tidigare förbunden. En interimsordförande kommer också utses.

Vägen framåt

Det nya förbundets strategi ska bestå av att bland annat driva väl fungerande och framgångsrika landslag inom e-sport. De ska också verka för att upprätthålla Fair play inom e-sporten. De ska även jobba för att kvalitetssäkra svenska tävlingar och arrangörer. Nya förbundet ska också organisera och stötta tävlingar, vare sig de är små gräsrots-tävlingar eller tävlan mellan eliter.

Det nya namnet på förbundet blir det första förbundets gamla namn, Svenska E-sportförbundet.

Photo by Florian Olivo on Unsplash
0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.