Spelandet ökar under pandemin

1 av 5 av de tillfrågade har ökat sitt spelande under coronapandemin och 4 av 10 av unga män 18-29 spelar mer nu.

Under coronapandemin har svenskarna spelat mer än vanligt. 1 av 5 svenskar säger att de ökat sitt dator-, tv- och sällskapsspelande under coronapandemin enligt en ny Sifoundersökning beställd av Sverok – Spelhobbyförbundet.

Unga är de som ökat sitt spelande allra mest, speciellt unga män, där 4 av 10 anger att de ökat sitt spelande under coronapandemin. En annan grupp som sticker ut är äldre kvinnor, 66-79 år, som tagit upp spelandet i en betydligt högre utsträckning än de jämnåriga männen.

– Det är många som upplever ensamhet och tristess under ett sånt här år. Spel, ensam eller tillsammans med familjen, blir ett stöd för alla sorters människor, säger Sara Hauge, generalsekreterare på Sverok i ett pressmeddelande.

Det framgår också i undersökningen att en av de grupper som påverkats mest positivt av sitt spelande under pandemin är kvinnor mellan 65 och 79 år, där 38% svarar att spelandet har haft ganska stor eller mycket stor betydelse för deras mentala välmående. 

– Vi tror det är ett tecken på att människor lyckas hitta gemenskap i spelandet även under ett mörkt år, fortsätter Sara Hauge. 

Du hittar en komplett sammanställning av siffrorna på Sveroks hemsida.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.