Hon blir årets spelare 2019

Spelhobbyn har bestämt sig: Årets spelare 2019 är Gabrielle De Bourg. Rollspelsförfattaren, HBTQ-aktivisten och föreläsaren Gabrielle har de senaste åren aktivt arbetat med att skapa nya trygga platser för spelare kring hela Sverige, bland annat i sin tidigare roll som ordförande i QueerNördarna och skribent på tidningen Fenix. Det skriver Sverok i ett pressmeddelande.

Juryn som bestod av framstående namn inom Svensk spelhobby motiverade sitt beslut på följande sätt:

För sitt starka engagemang inom rollspel, där hon väcker frågor om kön, identitet och jämlikhet. Som skribent och föreläsare verkar hon för att sprida kunskap om både spelandet och skapandet av rollspel.

– För mig är det en av de finaste utmärkelserna jag skulle kunna få och den största bekräftelsen för mitt arbete inom spelhobbyn och den visar det viktigaste av allt: att det jag gör faktiskt gör skillnad och påverkar. Det är en sann ära att bli utsedd till Årets Spelare, säger Gabrielle De Bourg.

Gabrielle arbetar till vardags med att skriva rollspel med stort fokus på inkluderande teman. Hon var tidigare med och grundade och satt som ordförande för QueerNördarna, en spelförening  med fokus på att ge hbtq-nördar en gemensam plats för att spela tillsammans. Gabrielle ser på positivt på spellhobbyns framtid:

– Spelhobbyn växer inom kulturen och fler personer blir idag en del av den, med fler som deltar i det som kan ses som nördigt, samtidigt som allt fler ser att vara nörd som något positivt. Det jag hoppas är att se fler personer engagera sig i spelhobbyn, exempelvis fler skapare och arrangörer, eller genom att engagera sig i Sverok, för den delen!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.