thatgamecompany lämnar SONY, blir en självständig studio

Den numera ökända indieutvecklaren thatgamecompany (flOw, Flower, Journey) gick för en tid sedan ifrån Sony för att bli självständiga spelutvecklare. Deras kontrakt på att utveckla tre stycken PlayStation-spel har nu förbrukats. I ett blogginlägg av Jenova Chen skriver han följande: ”Jag är glad över att idag kunna meddela att thatgamecompany har insamlat tillräckligt mycket pengar för att utveckla och släppa våra spel på egen hand. Detta gör det möjligt för oss att släppa spel till fler plattformar och ge våra spelare högkvalitetsupplevelse på varje punkt.”

Chen säger att insamlingen har gjorts möjlig med hjälp av Mitch Lasky från Benchmark Capital. Han säger också att han är väldigt spänd på utvecklingen för studion, och det verkar som att vi har all anledning att vara positiva till företagets kommande titlar. Att kunna finansiera sig själv till 100% som spelutvecklare kan vara väldigt svårt inom industrin, någonting som bland annat Indie Fund kämpar med att förändra.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag har två stora passioner i livet: Att spela och att skriva. Anser att spel är en uttrycksform och inte leksaker vilket jag försöker förmedla genom en strävan efter känslomässigt engagemang i spel. Pluggar till Technical Artist i Spel på Blekinge Tekniska Högskola och ser fram emot ett framtidsyrke som spelutvecklare.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.