Ultron vs. Hulkbuster – En Disney Infinity duell

HELLDIVERS™_20150305200817

I den här kraftkampen kommer två mäktiga kämpar att mätas mot varandra. Den ena, ett charmigt men egocentriskt snille i en dyr mekanisk superdräkt, den andre en cybernetisk mördarmaskin med en artificiell intelligens förinställt på mänsklig utrotning. Det är Iron Mans Hulkbuster mot hans egna skapelse (beroende på vilken kanon du rättar dig efter) Ultron!

Styrka
Där Iron Man-figuren från Disney Infinity 2.0 var fokuserad på distansattacker är Hulkbustern mer fysiskt lagd och är tänkt att inte bara kunna stå sin mark mot Hulken, utan även stoppa det gröna monstret. Hulkbustern har inte några direkta möjligheter att anfalla på avstånd, förutom när den är luftburen, då den skjuter relativt sakta. Istället finns Hulkbusters fulla potential i dess många närstridskombos.

Hulkbuster är en mäktig figur att styra. Den känns tung och slår lika hårt som en lastbil.

Ultron, trots sin cybernetiska natur, är inte heller direkt någon distansorienterad figur. Istället är Ultron välbalanserad med några få narstrids- och distanskombos. Det är istället i Ultrons specialförmåga som dess särart tydliggörs. Ultron kan nämligen kalla på flertalet drönare, stöpta i samma skepnad fast inte lika mäktiga, för att slåss vid dess sida. Den här förmågan är mycket användbar när motståndarna är fler än du, dessutom är det tillfredsställande att lätta till luften och beskåda sina drönare sprida förödelse i ditt namn.

Tålighet
Både Ultron och Hulkbuster är mycket stryktåliga figurer. Hulkbuster har skyddande energisköldar som kan återhämta sig och Ultron har en självreparerande kropp. Båda funktionerna är mycket mäktiga och ökar de båda kämparnas överlevnadsförmåga. Förvånansvärt nog har Ultron, trots sin skurkaktiga personlighet, lika bra egenskaper att återuppliva fallna kamrater. Antagligen är det fördelaktigt att skurkar tar hand om varandra.

Plastighet
När det kommer till figurernas komposition går det inte att förneka Hulkbusters mäktiga storlek. I jämförelse ser Ultron lite tanig ut, även om dess posering utstrålar självsäkerhet. Det är helt enkelt mer plast i Hulkbuster, som väger nästan tre gånger mer än lilla Ultron. De som tycker att hjärnan (eller processorminnet) väger mer kommer nog finna tycke för Ultron ändå som har en sådär oemotståndligt datoriserad och beräknelig personlighet.

Slutsats
Vilken figur är då störst, bäst och vackrast? Med all information i åtanke blir Hulkbuster en given vinnare; han kan flyga, tål mycket och är superstark. Ultron kan visserligen också flyga, men dess meriterande egenskaper ligger i dess många drönare och onda personlighet.

Den här kraftmätningen har enbart baserats på simulationsdata mot enkla motståndare. Det sanna svaret får vi i mars nästa år när Marvel Battlegrounds Play Set släpps och de kan ställas mot varandra i en riktig fight!

Hulkbuster och Ultron till Disney Infinity 3.0 finns att köpa nu. Marvel Battlegrounds Play Set släpps i mars.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.