Vad är Curiosity?

Ìdag släpptes ett nytt… spel?… till iOS och Android, från skaparen av den kritikerrosade Fable-serien, Peter Molyneux. Spelet heter Curiosity och är gratis – men vad går det egentligen ut på?

När man startar spelet så kommer man till en kub som går att rotera och zooma in eller ut på. När man zoomar in tillräckligt långt så kommer man se att kuben är uppbyggd av små brickor som man kan trycka på. När man trycker på en bricka försvinner den, och man får ett poäng. Det låter kanske inte så upphetsande, men det finns faktiskt en tanke bakom hela konceptet!

Enligt beskrivning så är Curiosity ett socialt experiment. Alla som spelar det gör nämligen en gemensam insats i att pilla bort alla kubens brickor! Alla hjälps åt för att, i slutändan, avslöja vad som finns inuti kuben – men endast en lycklig spelare kommer få reda på kubens innehåll. Det kan bli vem som helst av alla de tusentals som hjälps åt i den här insatsen, och experimentet går ut på att testa hur långt man kan driva människors nyfikenhet.

Så vad finns inne i kuben? Spela och se om du är den lycklige som får reda på svaret.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag har två stora passioner i livet: Att spela och att skriva. Anser att spel är en uttrycksform och inte leksaker vilket jag försöker förmedla genom en strävan efter känslomässigt engagemang i spel. Pluggar till Technical Artist i Spel på Blekinge Tekniska Högskola och ser fram emot ett framtidsyrke som spelutvecklare.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.