Vi har testat multiplayerläget i Far Cry 3

Förutom Crysis 3, som jag också testade på Gamex och var  flyktigt nöjd med rent gameplaymässigt, så var det även ett stort ståhej om Far Cry 3 som hade två stora rader med datorer där folk kunde testa spelet. Tolvåringarna flockades som gamar i kön till datorerna, och jag kände mig  något utstickande. Efter några minuter avslutades den pågående sessionen och jag kunde äntligen ta plats vid en dator bredvid armén av tonåringar och småpojkar.

När spelet startar så hamnar jag automatiskt i ett av två lag som befinner sig i en liten slum-by (eller terroristläger?) i tropikerna. I bakgrunden hägrar enorma berg som sträcker sig mot himmeln, med en omkringliggande djungel och fauna som jag tyvärr inte hade tid att titta så mycket på när spelet väl startade. Mina vapenval var automatgevär och eldkastare, mest för att jag ville se hur eldfysiken fungerade och att det är kul att se folk brinna till döds. Är det verkligen hemskt att tänka på det viset?

Som gjort för pyromaner

Målet för båda lagen är att tända fyr på olika stationer på motståndarlagets sida av banan. Detta gör man genom att springa fram, slå hål i en bensintunna och tända på med en tändsticka, för att därefter fly. Samtidigt måste man beskydda sina egna stationer, så det blir en avvägningsfråga mellan offensiv och defensiv som jag faktiskt måste medge var såväl kul och spännande som något kaotisk då ingen i mitt lag verkade vilja organisera upp sig. När tiden tar slut så vinner det lag som har lyckats förstöra flest stationer och vunnit mest poäng.

Jag lyckades själv smyga mig fram och tända på en hel del byggnader, men det var svårt att hålla sig vid liv! Varje gång jag lyckades döda någon stackare så röjde jag i samma stund min position och blev själv en levande måltavla. Jag blev dock inte besviken på eldkastaren, som hade helt rätt räckvidd och var otroligt effektiv på nära håll. Jag fick själv känna på skräcken när en annan eldkastar-spelare gav sig på mig med sitt brinnande inferno som varken gick att se igenom eller springa ifrån. Det var intensivt och panikartat! Jag blev så fäst vid eldkastaren att jag tyvärr inte provade på några andra vapen.

Solidt roligt – men kan singleplayer bli bättre?

Hur kändes det att spela då? Tja, inget märkvärdigt. Det kändes som ett skjutspel. Visst var det kul, intensivt och grafiken var söt, men Far Cry 3 är ingenting som jag skulle kunna tänka mig att sitta med för att öva upp någon betydelsefull skicklighet.  Nu skall dock tilläggas att min test av spelet enbart omfattade multiplayer-läget, så det finns väl fortfarande en liten chans att singleplayerläget blir mer originellt och tilltalande för enstöringar som mig. En sak är dock säker: Tråkigt var det inte!

Far Cry 3 kommer släppas den 29 november till PC, PS3 och 360.

[youtube id=”J6gnOVJsCsM” width=”600″ height=”350″]

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag har två stora passioner i livet: Att spela och att skriva. Anser att spel är en uttrycksform och inte leksaker vilket jag försöker förmedla genom en strävan efter känslomässigt engagemang i spel. Pluggar till Technical Artist i Spel på Blekinge Tekniska Högskola och ser fram emot ett framtidsyrke som spelutvecklare.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.