Vilket liv väljer du? Ny Cyberpunk 2077 trailer visar livsöden

Street Kid, Nomad eller Corpo? Vad passar dig bäst? Själv tänkte jag köra alla tre!
Street Kid, Nomad eller Corpo?

Med en kort inblick i de olika prologerna för Cyberpunk 2077:s tre lifepath har det plötsligt blivit lite svårare att besluta vilket att börja med. I alla fall för mig. Tidigare har jag lutat ganska tungt åt Street Kid, men efter ha sett denna trailer har jag plötsligt pendlat till Corpo.

Lifepath är det första valet du gör när du skapar din karaktär i Cyberpunk 2077. Men lifepath är inte bara spelets prolog, utan färgar hela din spelupplevelse genom att skräddarsy valbara svarsalternativ i dialoger och öppna eller stänga dörrarna till vissa uppdrag. Detta ska ge känslan av ett riktigt rollspel då valet av lifepath är tänkt att vara meningsfullt.

Läs mer på Cyberpunk 2077:s hemsida.

Du kanske sett att ett av livsödena börjar i ödemarkerna utanför Night City? CD Projekt Red bekräftar att du kommer kunna återvända till ödemarkerna senare i spelet, oavsett vilken lifepath du väljer. Många uppdrag leder dig till och med ut ur staden och som det ser ut kommer vi kunna köra spelets motsvarighet till folkrace i öknen! Men vi ska passa oss för att köra ut dit för tidigt i äventyret, då ödemarkerna är farliga.

Lifepath – tre distinkta livsöden

Vi har avhandlat de olika lifepaths tidigare i vår övergripande artikel om Cyberpunk 2077, fast nu gör vi en mer detaljerad beskrivning! Dels för att det är så roligt att diskutera spelet, samt att vi har lite mer information att förtälja.

Street Kid: Uppvuxen på Night Citys gator och bosatt i förorten Haywood har livet i ett gäng varit naturligt för dig. Som Street Kid kan du lagarna i djungeln, vet vilka de olika gängen är och känner de du behöver snacka med för att få ”jobb”. Fixaren Padre är en person du som Street Kid kommer ha kontakt med, men vart detta samarbete leder till får vi se…

Nomad: Som Nomad har du vuxit upp i en klan, en slags postapokalyptisk familj som lever i vildmarkerna. Heder, integritet och lojalitet är viktiga attribut bland nomader och deras familj betyder allt. Om du väljer att börja som Nomad startar du spelet i ödemarkerna utanför Night City, men behöver söka dig till staden då något hänt din klan. Livet kommer inte bli lätt när du är en utböling, men du vet att du är rättskaffens.

Corpo: Du är en skoningslös kostym under Arasakas anställning och lever ett farligt liv uppe på karriärstegen. De under dig vill ha ditt kontor och de över dig vill hålla dig nere – oftast med dödlig utkomst. Det är ett lömskt spel du spelar och du satsar högt… men faller hårt. Med livet i behåll inleder du ett nytt liv som legoknekt. Du förstår andra Corpos agendor och kan pressa dem du kommer i kontakt med. Om du är försiktig.

Vilket livsöde väljer du? Hur vill du att din V ska vara? Berätta gärna!

Lifepath val i Cyberpunk 2077.
Vilken lifepath väljer du?
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.