Wired Direct ’24 – en sammanfattning

Vad är en Wired Direct '24?

Wired Productions är en mindre spelutgivare med säte i Watford, Storbritannien. De står bakom flera mindre, men uppskattade titlar så som Victor Vran, Deliver Us the Moon och The Falconeer. Nu doppar utgivaren tårna i Direct-poolen med en presentationssändning kort och gott kallad Wired Direct ’24. Den gick av stapeln under den 23 april klockan 21.00 svensk tid. Här följer en kort sammanfattning av de titlar som visades upp.

Gori: Cuddly Carnage

Dagens ”en udda hisspitch som blev verklighet” hittar vi Gori: Cuddly Carnage. Du spelar som en katt på en svävarbräda som ska slå ihjäl enhörningar på löpande, neonsprakande band. Det visades upp under Guerilla Collective Showcase 2023 och fick en demo i samband med detta. Demot minns jag själv som ett lättillgängligt hacka-slå-spel med lockande, om än ytliga premisser.

Vad jag inte visste var att studion bakom Gori: Cuddly Carnage, Angry Demon Studio, är svensk. Det är samma studio som skapat de nordiska skräckisarna Unforgiving: A Nordic Hymn och Apsulov: End of Gods (det sistnämnda är ospelat i mitt Steam-bibliotek – shame on me).

Gori: Cuddly Carnage släpps den 29 augusti, på PC (via Steam), Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4–5 samt Nintendo Switch.

Hotel Architect

Även Hotel Architect är svenskutvecklat. Det presenterades av göteborgaren Accel Sjöström (vilken stavning!) på Pathos Interactive. Han beskriver spelet som ett magnat-spel där du precis som många liknande titlar bygger en viss typ av fastighet med gudaliknande krafter till ditt förfogande.

Förutom en trailer är den stora nyheten att Hotel Architect snart kommer som Early Access. Dessvärre fick vi inget närmre datum än så.

Karma: The Dark World

Karma: The Dark World är premiär för den Shanghai-baserade studion Pollard Studio LLC. I detta skräckspel ikläder du dig rollen som tankepolis under sent 1970-tal. Perspektivet skiftar hela tiden mellan verkligheten och det drömliknande tillstånd som det innebär att nästla sig in i folks hjärnor för att tjuvlyssna och gräva i minnen.

Trots spelets genre verkar temat väga tyngre; Karma: The Dark World har fokuset inställd på den psykologiska aspekten och en berättelse som engagerar, snarare än att skrämma sockorna av sina spelare.

Karma: The Dark World fick inget släppdatum – inte ens en släppram. Det har dock målplattformarna PC, PlayStation 5 samt Xbox Series X|S.

Dig VR

Exklusivt till headsetet Meta Quest kommer Dig VR, i vilket du opererar grävmaskiner i just VR. Förutom en kort trailer fick spelets presentatör, Ben Hinchcliffe från studion Just Add Water, närmre tio minuter att gräva djupare i spelets utveckling och idéstoff.

Dig VR fick varken släppdatum eller släppram, men däremot en nyöppnad sida på Meta Quest Store.

Smått och gott

Bland lite mindre nyheter finns följande godbitar:

  • Deliver us the Moon finns nu ute på Nintendo Switch.
  • Lumote får en gratisuppdatering med ”next-gen”-epitet. Det innebär bland annat högre upplösning och samarbetsläge.
  • Bulwark: Falconeer Chronicles får också gratisuppdatering, Trade, Tribute and Splinters, med blandat innehåll. Bland annat nya skepp och ny diplomati.
  • Arcade Paradise får VR-variant på Meta Quest. I det kommer du att kunna ta på dig ett headset som låter dig besöka rummet du befinner dig i, i verkligheten. Snacka om meta.

Och det var allt, tillsammans med en halvtimme blandad gameplay från flera av titlarna. För intressenter finns reprisen infogad i sidhuvudet, med hjälpsamma bokmärken för varje segment.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.