Xbox får en ny användarupplevelse

En ny hemmeny kommer till en Xbox nära dig!

I ett inlägg på Xbox Wire utannonserade Xbox att startskärmen på både Xbox Series X|S och Xbox One är uppgraderad! För att på enklare sätt anpassa hemmenyn, göra den smidigare att använda och enklare att navigera kommer det nya användargränssnittet att rulla ut till användare de kommande veckorna.

Uppdateringen till hemmenyn är skapad baserat på feedback från användare och data hämtat från Xbox-användare. Sedan har man dessutom sneglat på hur andra i industrin strukturerar sina användargränssnitt. Målet med omarbetningen på hemmenyn var att öppna vägar för Xbox-kunder att upptäcka nya spel, komma i kontakt med kollektiv samt att återupptäcka spelen de älskar.

Bland de nya funktionerna hittar vi

  • En snabbmeny på skärmens topp gör det enkelt att navigera till ditt bibliotek, Microsoft Store, Xbox Game Pass, sök och inställningar.
  • Skapar mer yta för din personliga bakgrund genom att förenkla och flytta de senast spelade spelen och apparna till skärmens nedre halva.
  • Möjligheten att se bilder och konst för spel när du hovrar över dem på menyn, ifall du använder standardbakgrunden.
  • Skapar utrymme för upptäckandet av nya spel i en särskild lista anpassad för varje enskild person.
  • Gör det möjligt att anpassa hemmenyn med snabba genvägar till favoritspel, kurerade grupper och systemgrupper.
  • Hjälper dig hålla koll på de senaste händelserna i dina kollektiv genom en uppdaterad Friends & Community-modul.
  • Visar dig vilka appar och vilket innehåll som finns tillgängligt för dig att uppleva via Watch & Listen och en lista med underhållnings-applikationer.

Du kan läsa mer om den nya uppdateringen på Xbox Wire. Distributionen av den nya hemmenyn är successiv och kommer inte ut till alla kunder samtidigt. Därför kan det dröja en vecka eller två innan just din konsol blir uppdaterad. Fast om du redan har det nya användargränssnittet och undrar hur du kan anpassa den till dina preferenser hänvisar vi dig till Xbox supportsida.

Har du den nya hemmenyn? Vad tycker du om förändringarna? Berätta gärna för oss i kommentarsfältet.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.