Äntligen kommer Steam till Linux

Efter många om och men, samt en hel del Linux-baserade projekt under de senaste åren, så har Valve äntligen beslutat sig för att släppa Steam till det populära gratisalternativet bland operativsystem. Mer specifikt så kommer Steam att släppas till Ubuntu, som är en skrivbordsorienterad version av Linux, vilket för det första beror på att det är lättare att distribuera och underhålla program till en enda plattform istället för många olika, och för det andra för att Ubuntu är väldigt populärt bland Linuxanvändare.

Till en början så kommer det bara gå att spela Left 4 Dead 2 som håller på att portas till Linux, därefter kommer spelen att droppa in ett i taget. Utvecklingen beskrivs som väldigt positiv vilket bådar gott för en god fortsättning för projektet. Målet är, enligt Valve, att ”Left 4 Dead 2 ska prestera minst lika bra på Linux som till Windows”. Detta kanske inte riktigt är vad som kommer pusha folk över till ett byte av operativsystem, men det kommer säkerligen att glädja många användare som redan använder Ubuntu.

Källa: Valve Linux

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag har två stora passioner i livet: Att spela och att skriva. Anser att spel är en uttrycksform och inte leksaker vilket jag försöker förmedla genom en strävan efter känslomässigt engagemang i spel. Pluggar till Technical Artist i Spel på Blekinge Tekniska Högskola och ser fram emot ett framtidsyrke som spelutvecklare.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.