Bakgrundshistorien i Sea of Thives

Sea of Thieves är ett sandlådespel, jag menar, badbaljespel och är i stort sett fritt från story. Men det betyder inte att det inte finns några berättelser.

Sea of Thieves, den brittiska spelutvecklaren Rares senaste spel, är inte bara ett piratäventyr till havs, det är också namnet på havet spelet utspelar sig i. Där ska du som spelare finna din lycka som pirat. Men du är inte den enda personen som sökt sig dit och sannerligen inte den enda piraten.

Sea of Thieves är ett rykte och om du vet koordinaterna kan du planera din resa dit. På samma sätt som spelaren kommer till Sea of Thieves för otroliga äventyr, finns det icke spelbara karaktärer som kommit till havet också med egna motiveringar.
– Mike Chapman, design director Rare.

Nyfiken på vad Sea of Thieves är för något? Klicka då in dig här för mer information.

Grupperna

The Gold Hoarders är gruppen mest känd från spelets beta. De har kommit till det beryktade Sea of Thieves för att bygga upp en förmögenhet. Med sig har de mystiska, så kallade skelettnycklar som kan öppna nästan vilken kista som helst. De säljer diverse skattkartor till spelarna och är beredda att dela med sig av en andel av guldet när du levererar en skattkista tillbaka girigbukarna. Desto högre rang du har med The Gold Hoarders, desto svårare skattjakter kan du köpa och desto större är belöningarna.

Sedan har vi The Merchant Alliance och som namnet antyder är de ett handelsgille. Dessa sluga köpmän ser potentialen i detta mystiska hav och har anlänt till Sea of Thieves för att ta kontroll över handeln i regionen. När du arbetar för The Merchant Alliance skickar de dig för att samla resurser och värdefulla handelsvaror som du måste leverera i tid. Vilka belöningar du får är ännu oklart men det är hos dem som du låser upp bättre kompasser och kikare.

The Order of Souls är den tredje gruppen vi känner till. De är ute efter att tämja den uråldriga magin i havet och skickar dig för att dräpa och hämta skallarna från odöda pirater. Häxorna i denna grupp är de som med hjälp av dödskallarna skapar skattkartorna som The Gold Hoarders säljer. Läggar man då ihop ett plus ett inser man att piratskeletten en gång var äventyrare som, precis som du, kom till Sea of Thieves för att bli legender – och att du nu gräver upp deras skatter.

Följ ledtrådarna för att hitta ditt byte.

Rik på historia

Utan att tvinga den på dig vill Rare berätta historier i periferin. På en ö kanske du råkar på grottmålningar som kan ge en ledtråd om vad som hänt för länge sedan. Eller så hittar du ruinerna av en forntida bosättning vid Smuggler’s Bay som avslöjar namnets ursprung. På samma sätt kan namn på tavernor, inristningar och monument berätta historierna om forna legendariska pirater. Även spelares gärningar kommer att spegla sig i Sea of Thieves.

Med alla dessa små, indirekta medel vill Rare göra Sea of Thieves till en levande plats som är spännande för spelare att utforska. Genom den här typen av berättande vill Rare också ge spelarna känslan av att det bästa väntar på dem – att äventyren i Sea of Thieves bara har börjat.

När spelare loggar in vid launch, påbörjar de sina resor för att bli legendariska pirater. Vi vill att legend har en djup mening i spelvärlden och ett riktigt värde mellan spelare. Guldåldern för pirater har ännu inte börjat i Sea of Thieves och spelare kommer ha en nyckelroll i att forma den.
– Mike Chapman, design director Rare.

Djupdykning

Rejäla sjörövarhistorier utlovas.

För de som vill grotta ner sig i Sea of Thieves berättelser säljer Rare en liten sagobok kallad Tales from the Sea of Thives. Det är en hårdbunden bok med illustrationer och journalinlägg från tre piratkaptener. Förhandsbokningar innan bokens release den 20 mars signeras av utvecklare på Rare.

Boken köper och förbeställer du på Sea of Thieves officiella onlinebutik. Där finner du även andra skatter att lägga pengarna på.

Sea of Thieves släpps den 20 mars exklusivt till Xbox One och PC via Microsoft Store.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.