Stora planer för Sea of Thieves – ny uppdatering i maj

Utan att förtälja några detaljer har Rare utannonserat flera uppdateringar till Sea of Thieves, den första släpps redan i maj.

De pirater som seglat Sea of Thieves sedan releasen för tre veckor sedan känner troligtvis ett eko av tomhet på det vackra havet. Nu när brittiska utvecklaren Rare äntligen fått bukt på serverstabiliteten och de värsta buggarna, har de gått ut med framtidsplanerna för alla pirater. Under 2018 väntar inget mindre än sex övergripande uppdateringar, varav den första släpps redan i maj. Mellan uppdateringarna fylls haven med veckovisa händelser som introducerar nya belöningar och sätt att spela på.

Rare säger sig ta både feedback och data i aktning när de planerar och utvecklar innehåll för Sea of Thieves. Utvecklaren säger även att de vill producera innehåll som överraskar spelare, utöver det innehåll spelare efterfrågar.

För att vidhålla en känsla av mystik och förundran, har Rare valt att vara otydliga med vad uppdateringarna handlar om specifikt. Istället ger de övergripande beskrivningar på de tre första uppdateringarna. Detta lämnar utrymme för massor av spekulationer, vilket vi kommer doppa tårna i. Ingen uppdatering har i dagsläget något spikat releasedatum, inte ens den första som släpps i maj.

The Hungering Deep

Den första uppdateringen till Sea of Thieves heter The Hungering Deeps och är centrerat kring ett nytt hot, en ny fiende pirater behöver tampas med på haven. Uppdateringen ska också fokusera kring nya sätt för besättningar att interagera med varandra, specifikt gällande samarbete. Pirater måste arbeta tillsammans för att upptäcka hotet och besegra det. Uppdateringen ska utspela sig som en levande berättelse, där händelser trappas upp genom ledtrådar och när eventet är över förblir allt som introducerades i The Hungering Deep permanent i Sea of Thieves; föremål, belöningar, fiender och så vidare.

Namnet Hungering Deep hintar till någon form av undervattensvarelse. Pressmaterial från Rare har tidigare visat havsfolk som ser allt annat än snälla ut och bakgrundshistorier från boken Tales from the Sea of Thieves berättar att havsfolket lämnar och återvänder till Sea of Thieves regelbundet. Kan det vara så att de återvänder i maj?

I dagsläget är Sea of Thieves nästan helt tom på havsfolk.

Weekly Events

Efter majuppdateringen inleder Rare vad de kallar Weekly Events, vilket är veckovisa händelser i Sea of Thieves som varje vecka introducerar något nytt till spelvärlden. Dessa händelser kan vara allt från nya mekaniker, nya sätt att spela befintligt innehåll eller olika motivationer att utforska världen. Tillsammans med händelserna presenteras också nya belöningar och sätt att arbeta mot Legendarisk status.

Rare nämnde specifikt något de kallar Skeleton Thrones, vilket placerar troner på svåråtkomliga platser. Spelare som spejar dessa troner kan sedan arbeta för att ta sig till tronen och sätta sig på den för möjligheten till belöningar, utöver vad Rare kallar “selfie moment”.

Tanken med Weekly Events är att spelare ska ha något att se fram emot varje vecka inför de stora uppdateringarna. Rare har sagt att dessa veckor aldrig kommer vara lika, utan hela tiden introducera något nytt.

Cursed Sails

Efterföljande uppdatering, vid namn Cursed Sails, ska introducera ytterligare ett nytt hot för pirater. Centralt för den här uppdateringen är introduktionen av en tredje skeppstyp med nya mekaniker samt möjligheten att sätta ihop besättningar av olika storlekar. Nya belöningar utlovas också.

Tar vi en stor mugg spekulation kan vi utröna nästan enbart från namnet Cursed Sails att hotet rör sig om spökskepp. Tidigare bilder från Sea of Thieves har avslöjat effekter och animationer från vad som onekligen är spökskepp. Kan det vara så att spelare ska försvara sig från angrepp från spökskepp om nätterna? Eller kommer Flying Dutchman härja på haven som ett skräckinjagande hot?

Taget från en tidig Sea of Thieves trailer.

Forsaken Shores

Den tredje uppdateringen för 2018 kallas Forsaken Shores och ska introducera ett nytt område i havet. Det här området ska vara farligare än övriga delar av Sea of Thieves och resor in i Forsaken Shores ska  vara en risk – troligtvis med större belöningar. I tema med detta område introduceras ett nytt hot som huserar i Forsaken Shores.

2018

Efter sommaren och de tre utannonserade uppdateringarna ska Rare fortsätta med den planerade innehållstakten, där stora uppdateringar varvas med veckovisa händelser. Utöver The Hungering Deep, Cursed Sails och Forsaken Shores väntar ytterligare tre uppdateringar under 2018, men vad de heter och handlar om vet vi inte i dagsläget.

När Rare presenterade framtidsplanerna för Sea of Thieves nämnde de inget om den tidigare planerade uppdateringen som introducerar mikrotransaktioner och Legendarisk Kapten-status. Ännu har Rare inte uttalat sig om eventuella ändringar för den uppdateringen, eller huruvida The Hungering Deep innehåller sagt innehåll. Måhända att spelare får vänta lite till innan de kan köpa husdjur och andra kosmetiska föremål.

 

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.