Bli starkare i Dragon Ball Z: Kakarot, inte verkligheten, genom att äta tills du spricker

Att föräta sig är en gammal föreställning som Dragon Ball Z drar till absurdum. Det är också en viktig del i hur Goku blir starkare i Kakarot.
Kalorier, kolesterol och konsumtion är inget Goku bekymrar sig över.

I Dragon Ball Z: Kakarot förbättrar du Goku och de andra hjältarna genom att slåss, göra sidouppdrag, samla uppgraderingsvalörer, träna i utmaningar och äta mat. Massor av mat. Att bli starkare är en central del av spelupplevelsen i rollspel och i Dragon Ball Z: Kakarot har du flera tillvägagångssätt att förbereda dig inför berättelsens episka fighter.

Ät upp

Det finns en föreställning att bli starkare av mat, att mjölk skulle ge starka ben. En ohälsosam myt föräldrar genom tiderna hittat på för att få sina kids att äta upp och en tankesätt lobbyister hamrar in i samhället för att konsumtionshjulet inte ska stanna upp – se bara Kravs senaste reklamklipp.

Föreställningen existerar i hela världen, inte minst i japansk populärkultur. Manga- och animehjältar förtär ofta absurda mängder mat utan konsekvenser. I Dragon Ball drar man det här till sin komiska spets då Goku äter sinnessjukt mycket mat – ofta till andras avsmak. Vid ett tillfälle säger Piccolo att Goku är vidrig. Gokus son heter till och med Gohan, ett namn som i grova drag betyder mat på japanska.

Läs mer om matkonsumtion på Statistiska centralbyrån.

Även om vi inte emulerar tecknade figurers groteska matvanor har vi subtila rutiner som i längden är ohälsosamma och ohållbara. Som hur en film alltid ska ackompanjeras av godis, eller hur en pappa äter barnens rester för att inte slänga mat. Så låt Gokus hunger vara en påminnelse om att äta måttligt, tugga långsamt och spara rester till en annan dag.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.