Blizzcon 2018 – Det här är årets E-sportsvinnare

Under Blizzcon har vi inte bara fått tagit del av allt nytt som kommer till alla spel som finns under Blizzard. Vi har fått behind the scenes som visat oss hur de designar karaktärer, hur de skriver musiken, hur de bygger sina världar, cosplay – allt finns här. Självklart är e-sport en stor del bland Blizzards titlar och vi har fått se turneringar i spel som Starcraft II, Overwatch, Heroes of the Storm och World of Warcraft.

Och vinnarna är…

Starcraft II: World Championship Series
I Starcraft II möttes Stats och Serral för en avslutande och spännande final. Den finska spelaren Joona “Serral” Sotala lyckades knipa förstaplatsen och är nu den bästa Starcraft II-spelaren i världen. ”Det fanns en trofé som saknades i samlingen och nu har jag äntligen fått den. Jag är jätteglad att få ha deltagit här och jag är jätteglad över att få vinna den här turneringen.” säger Joona.

World of Warcraft: Arena World Championships
Method Orange mötte The Gosu Crew i den avgörande finalmatchen. Dessa två lag har kämpat hack i häl på varandra och mött varandra ett otal gånger. I finalen avgjordes det vilket team som är det bästa av de bästa. I slutändan segrade Method Orange. ”Jag kan inte ens beskriva detta. Jag har velat det här så länge och jag skulle inte ha klarat av det utan det här teamet.” säger Cdew med en tår i ögat.

Overwatch World Cup
I finalen fick vi se Sydkorea möta Kina. Sydkorea har utmärkt sig som riktigt vassa spelare och det är lätt att se dem som automatiska vinnare efter att ha sett dem spela. Men Kina har visat att de är värdiga samma plats som dem och inte ska underskattas. Tillsammans stod de i finalen i Overwatch. Finalen var lite längre än tidigare matcher och de spelade ett mentalt maraton på sju möjliga matcher. Lagen mötte varandra i Control (Ilios), Hybrid (King’s Row) Assault (Temple of Anubis), Escort (Watchpoint Gibraltar) innan det avgjordes. De sista tre matcherna behövde inte spelas då Sydkorea dominerade omgångarna och tog hem fyra raka vinster.

Heroes of the Storm: Heroes Global Championship
När det var dags för final möttes Gen.G och Dignitas. Med ett första pris som inte bara innebar ära och berömmelse fanns även 500.000 dollar att plocka hem. Andraplatsen fick ”nöja sig” med 200.000 dollar. Finalen spelas i fem matcher, där bäst av fem vinner. Dignitas var maginellt starkare i semifinalen, men i finalmatcherna inledde Gen.G med en seger på Dragon Shire och satte ribban för resten av slutspelet. I andra matchen möttes de på Tomb of the Spider Queen och Gen.G fortsatte styra spelet och plockade hem ytterligare en vinst. I den tredje matchen möttes lagen på Infernal Shrines. Vi fick en riktig rysare när Dignitas, som dominerat matchen, lyckades pusha in och börja förstöra Gen.Gs core. De stoppades dock med 3% kvar. Efter detta startar Gen.G ett motanfall och vänder matchen och avgör finalen. Efter tre raka segrar kliver Gen.G ur turneringen som vinnare av Heroes Global Championship 2018.

 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.