Buu eller godis? Festival of the Lost tillbaka i Destiny 2

Den kusliga festivalen återvänder till Destiny 2 lagom till Halloween, med lite nytt smått och gott att skjuta och samla.

Det räcker med att titta ut genom fönstret för att förstå att hösten är här. Tyvärr, sommaren är över för i år. Lika säkert som hösten kryper in i våra liv är det att Destiny 2 rullar ut sina årliga event. Nu är det dags för Festival of the Lost att sprida kalla kårar och karies bland spelare. Precis som de senaste årens upplagor av halloween-eventet ska spelare spöka ut sig, samla godis och dräpa pumpaskallar i dekorerade Haunted Sectors.

Och som så många andra event är kontantbutiken i Destiny 2 uppdaterad med nya, tematiska kosmetiska föremål att köpa. Årets dräkter är läbbiga insekter, framröstade av kollektivet, fast tidigare dräkter går också att köpa loss om du kryp med åtta ben inte är din grej. Dessutom hittar du nya fordon och skepp, emotes och annat krimskrams. Bungie Store har även fått in lite nya prylar du kan beställa hem för att utöka din merchandise-samling.

Men vad är då nytt med årets upplaga av Festival of the Lost?

Festival of the Lost 2023

Medan grunden är densamma som i fjol (ha på dig en mask, samla godis och pappersark, sedan panga loss i Haunted Sectors) har Bungie gjort ett par ändringar som motiverar oss att gå på bus-eller-godis. Till att börja med så erhåller du Eerie Engrams som du kan fokusera för att förhoppningsvis få en riktig godbit till automatkarbin, istället för fallfrukt.

Festival of the Lost pågår fram till den 7 november.

För det andra har ett nytt event-vapen tillkommit; Acosmic, en rapid-fire void grenade launcher. Kikar vi på dess potentiella egenskaper finns det ett par intressanta kombinationer att leta efter. Personligen skulle jag vilja testa Loose Change med Destabilizing Rounds till min voidlock-build. Utöver det har äldre vapen från Festival of the Lost uppdaterats med en ny sockersöt färg, nya Origin Perks. Horror Story har blivit ett stasis-vapen som kan rulla med ett par nya Perks. Till exempel Dynamic Sway Reduction och Target Lock, samt Demolitionist och Headstone för att nämna några.

För att maximera drop-chanserna vill du naturligtvis ha så många pappersark som möjligt innan du beger dig in i en Haunted Sector, och döda så många pumpahuvuden du kan. Men i år har du även Legend Haunted Sectors, svårare versioner med högre chans för Eerie Engrams att droppa. Med tanke på att dessa engram gör det möjligt för dig att rulla vapen, vill du ha godispåsen full med dem!

Lost är det nya svarta

Tycker du om svart? Riktig, ren svärta? Då vill du nöta Festival of the Lost och dess nya Legend Haunted Sectors. Det finns en utmaning i eventet som är halvt dold, men om du klarar av den låser du upp en Memento (Lost Memento) som gör dina byggda vapen härligt, sexigt svarta! Och när du låst upp den finns det en chans att fler ligger i något av alla Eerie Engrams.

Med den anledningen vill du nöta så att fingrarna blöder och du blir en zombie! Vill du ha en effektiv guide på hur du farmar Festival of the Lost rekommenderar jag Aztecross guide. Fast ligger du generellt efter i Destiny 2 (som jag gör efter Baldur’s Gate 3) så tycker jag du försöker kombinera andra sysslor med Legend Haunted Sectors, då andra aktiviteter så som Crucible och Nightfall ger dig både godis och pappersark som du behöver för att få Eerie Engrams och konvertera dem till vapen.

0 Delningar
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.