Cyberlogg – allt som Cyberpunk 2077 saknar och borde ha

Cyberpunk 2077 är utan tvekan ett stort och ambitiöst spel, ändå saknar det flera grundläggande aktiviteter och funktioner vanligt i rollspel och öppna världar.

V gick runt kvarteret i Chinatown, Watson. Hon släpade nästan fötterna efter sig. Rastlösheten kröp i kroppen på henne, i kretsarna. Hon hade redan hört sig för med fixarna – inga jobb fanns för tillfället i hennes prisklass. V tog en skarp sväng in i en skitig gränd, kanske skulle hon hitta ett par slödder hon kunde mucka gräl med. De skummisar som stod inne bland soporna slank in i skuggorna när de såg henne.
Hon svor högt och slog sin gorillanäve i betongväggen.
Smogen och hettan gjorde hennes hår oljigt. Det skulle vara skönt med en kortare frisyr, eller hästsvans. Men i Night City fanns inga salonger.

Cyberpunk 2077 karaktärsgenerator.
När du väl börjar spelet kan du inte förändra V:s utseende.

Avsaknaden av enkla funktioner

I föregående inlägg från Cyberloggen har jag diskuterat prestandan, karaktärer och miljöer. I detta inlägg vill jag belysa avsaknaden av funktioner som både förväntades av spelet och hade gjort världen med interaktiv.

Efter närmare 40 timmar i Night City har jag börjat leta alternativa aktiviteter i Cyberpunk 2077. Till min besvikelse finns det inte mycket annat att göra förutom att rensa bort slödder från gatorna och åta sig korta gig. Bortsett från main- och side jobs finns det inte så mycket annat att hitta på i Cyberpunk 2077. Visst du kan crafta vapen och köpa kläder i affärerna, men annars inget.

Jag ska lista några av de funktioner jag kallt räknade med att Cyberpunk 2077 skulle erbjuda:

  • Möjligheten att klippa sitt hår (skägg och könshår inkluderat).
  • Möjligheten att ändra sitt kön och utseende.
  • Ha följeslagare/sidekicks.
  • Kunna spela biljard, kort, tärning och arkadspel.
  • Kunna tävla i gaturace och burfighting.
  • Titta på braindance.

På det sätt Cyberpunk 2077 blivit framställd i marknadsföring och trailers är det underförstått för en gamer att spelet – som är ett rollspel i en öppen värld – skulle erbjuda hårsalonger och minispel. I den mörka framtid Cyberpunk utspelar sig i trodde jag verkligen att vi kunde titta på kortare braindance-filmer, modifiera vårt utseende hos plastikkirurger genom kroppsskulptering och medverka i olagliga tävlingar. Och varför kan vi inte få ha en medhjälpare med oss?

Men faktum är att Cyberpunk 2077 inte har något av detta! Du kan delta i race och fighter, men detta är enbart under uppdrag relaterade till dessa. När de uppdragen sedan är över kan du inte längre tävla alls. Du kommer inte ens kunna delta i slumpmässiga eldstrider i trafiken förutom i actionsekvenser under specifika uppdrag! Cyberpunk 2077 är kraftigt begränsad i de aktiviteter du har till ditt förfogande. De centrala uppdragen är fenomenala med både bra story, skådespel och action. Men när du är fri att göra vad du vill upptäcker du snabbt hur lite variation det finns i Night City.

Och nu listar jag inte ens de funktioner jag hoppades att spelet skulle erbjuda: som att kunna köpa andra bostäder, dekorera bostaden, mecka med bilar, armor set med specifika egenskaper, transmogrifiering, FLER romantiska alternativ, med mera! När jag sitter ner och verkligen tänker efter är det så mycket jag saknar från Cyberpunk 2077 att jag blir lite besviken. Jag saknar spontaniteten andra open world-spel har.

Hopp för framtiden?

Om vi bortser från alla buggar och prestandaproblem är detta ett otroligt ambitiöst spel med välskriven story och intressanta karaktärer. Men det saknar alla de möjligheter spelare uppskattar – och tycker om – i stora single player-spel. Cyberpunk 2077 är meningen att vara ett spel vi kan spela av och an i flera år, men om jag ska vara ärlig vet jag inte vad jag ska göra efter att jag upplevt alla viktiga story-uppdrag.

Cyberpunk 2077 skall få en serie av gratis DLC 2021. Förhoppningsvis är det den typen av DLC som åtgärdar dessa brister med spelet. Dessvärre behöver CD Projekt Red fokusera på att laga spelet först innan de kan ta tag i tillägg. Och med tanke på det tumult studion befinner sig i kan det dröja innan vi ser några nya tillägg överhuvudtaget.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.