Destiny 2 förlorar stora Youtubeprofiler och streamare

Några av Destiny 2:s största profiler inom kollektivet vänder sig till andra spel när förtroendet för Bungie når en ny botten.

Att Bungie tappat bollen är inte längre någon kritisk spekulation, det är snarare ett faktum som större delen av studions fans håller dem till svars för. Inte nog med att Bungie sedan releasen av Destiny 2 misslyckats med att kommunicera spelets framtid med sina spelare, de har även gång på gång under hösten negligerat att förmedla bakomliggande ändringar som påverkar spelupplevelsen. Hade det här skett för två hundra år sedan hade vi stått med facklor och högafflar utanför deras kontor.

Läs gärna Nakadais artikel om Destiny 2:s brister, eller lyssna på avsnittet i Varvatpodden då vi diskuterar spelets förlorade förutsättningar.

Zavala är med rätta besviken.

Medieproducenter väljer bort Destiny 2

Under höstens gång har stämningen bland många av spelets ledande profiler på Youtube och Twitch uttryckt sina blandade känslor för Destiny 2. Deras kommentarsfält har svämmat över med kritik gentemot spelet och i somliga fall till producenterna själva över varför de ens bidrar till Bungies marknadsföring. Nu har flera av kollektivets profiler uttryckt frustration med spelets produktionsförutsättningar. I flera månader har producenternas uppladdningar handlat om samma kritik, gnäll och irritation. Det har nått den punk där det inte längre finns så mycket att prata om när det kommer till Destiny 2, förutom negativitet.

Datto, en av Destinys mest analytiska och informativa producenter, talade häromdagen öppet om att han inte längre bryr sig om att göra videor till Destiny 2, då det troligtvis bara slutar på samma not: negativitet. Han har genom åren producerat videos med Xûrs utbud, guider, analytiska och mekaniktunga undersökningar, med mera. I hans senaste Xûr-video meddelar han att det nog blir hans sista på ett tag.

Vidare meddelade King Gothalion på Reddit att han ska koppla bort Destiny från hans varumärke för att gynna en vidareutveckling av hans karriär. King Gothalion är en medieproducent som varit med Destiny sedan dess begynnelse och har täckt uppdateringar, expansioner och övriga händelser genom de tre år som Destiny funnits. Han är välkänd i kollektivet och har över 800 000 följare. Att han tar avstånd från spelet på detta sätt är en tydlig signal på att spelet inte är intressant längre.

Vart ska de sluta?

Den 30 januari kommer en uppdatering till Destiny 2 som är den första byggstenen i arbetet med att reparera spelet. Uppdateringen introducerar Masterwork Armor och ett omarbetat belöningssystem för raider. Det är ett litet steg framåt för den vacklande spelutvecklaren som för tillfället verkar arbeta med att släcka bränder snarare än producera nytt intressant innehåll.

Läs om de kommande förbättringarna som väntar i Destiny 2.

Men den brännande frågan som alla ställer sig: är det för sent? Det är en individuell fråga som varje spelare måste fråga sig själv, men för många är resan redan över.

Personligen är jag en fan av spelet. Jag har många fina minnen med föregångaren och den som följt oss vet att jag producerat många artiklar om Destiny. Men sedan Curse of Osiris släpptes har jag spelat allt mindre Destiny 2. Det är inte längre kul. Med så mycket negativitet i alla kanaler och Bungies oförmåga att lära sig av sina misstag, blir det också allt svårare att stötta spelet.

Min första ”We’ve woken the Hive”. Goda minnen.

Vi på redaktionen har pratat oss hesa om Destiny 2 och någonstans tror jag att vi alla är rätt så jäkla trötta på att prata om Destiny 2. Klan Moerda har inte gjort någon Nightfall sedan 4 december, och precis som många andra producenter är jag personligen trött på att skriva artiklar om Bungies alla fadäser som tycks avlösa varandra. Varje fuck up följs av ett officiellt förlåt som följs av nästa fuck up. Det har blirit förutsägbart och tröttsamt. Och då är det här en nyhetssida där sådan information är relevant och nyttig för spelare. Det är bara så påfrestande att skriva om varje facepalm.

Vi får se när Varvat skriver om Destiny 2 nästa gång. Håll till godo där ute och kom ihåg att det finns andra spel.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

2 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.