Destiny – Age of Triumph ska locka tillbaka spelare för ett sista skitjobb

Medan vi andra har spelat Breath of the Wild har Bungie förberett den sista uppdateringen till Destiny. Age of Triumph skickar fans tillbaka till till gamla raider för att grinda nygammal gear.

Trailern för Destinys nya uppdatering ser cool ut och looten som presenteras häftig, men Bungies utvecklingsteam ser ut att fortsätta lägga strössel på gårdagens konfektyr och servera det som om det vore nybakat. I Age of Triumph kan spelare återvända till gamla raider för att tjäna gammal loot som uppdaterats till dagens standarder. Hur billigt kan man komma undan för ett spel med miljoner användare? Ganska billigt om man blickar tillbaka på de senaste uppdateringarna. Med knappt några storymässiga anknytningar har Bungie gett skäl för fans att logga in och spendera hundralappar på mikrotransaktioner och ”fira” någon sketen högtid som lever kvar i postapokalypsen.

Bungie har tidigare meddelat att större delen av studion jobbar på uppföljaren Destiny 2 (som för övrigt läkt ut sent igår) och att ett live team arbetar på att ständigt skapa nytt och ”spännande” innehåll för Destiny 1. Man kan ju bara fråga sig hur många de är på detta team. Med tanke på att de rent spelmässiga utvecklingarna Destiny gjort har varit tunna som pannkakor, skulle jag säga att de är två personer. Förmodligen är det två designers som jobbar på teamet, eftersom varje uppdatering har kretsat kring samlandet av snygg gear. Dessutom har gearen till stor del varit gömd bakom mikrotransaktioner. Hade du tur kunde du få en eller två delar av ett set på fem genom att spela – resten var du tvungen att köpa. När trailern för Age of Triumph nu stoltserar med flera vapen och rustningar som erhålls i GAMLA raider får jag bara lust att avinstallera fanskapet och vänta till september, när Destiny 2 släpps.

Bungie har varit tydliga med att varken gear eller föremål i från Destiny 1 kommer att överföras till uppföljaren. Alla börjar om från scratch (du behåller din karaktärs grundläggande utseende och yrke). Att avsluta ett, en gång i tiden mäktigt och underhållande actionspel, med ÄNNU en billig uppdatering, där incitamentet är gear du ändå inte kommer kunna ta med dig, är en bortkastad möjlighet. Den här uppdateringen ska överbrygga glappet mellan ettan och tvåan, så att de inte väljer att knyta ihop spelen med en berättelse är helt galet!

Vi får se hur många spelare som orkar bry sig om Destiny 2 efter att ha grindat igenom 13(!) sidor med enformiga uppgifter i en rekordbok som ska sammanfattar hela spelet.

Den borde för övrigt heta grind book, för det är det Bungie vill att spelet ska bli ihågkommen som.

Destiny – Age of Triumph går online tisdagen den 28 mars.

0 Delningar
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.