Det här är Necrom, nästa stora expansion för The Elder Scrolls Online

Necrom, nästa stora expansion till Bethesdas populära onlinerollspel ger oss en smak av kosmisk skräck och en ny spelbar klass.

Diverse makter söker efter förbjuden kunskap. Vampyrer, demoner och magiker suktar alla efter att utöka sin makt. Samtliga har hittat till Morrowind. Även du, men av andra anledningar. Hermaeus Mora, den demoniske prinsen av förbjuden kunskap har värvat dig för att vara en vågbrytare. En beskyddare på sätt och vis.

Äventyret bär oss därför mot östra Morrowind, till en region som kallas för Telvanni Peninsula, och gravstaden som ger namn till denna expansion – Necrom. Detta necropolis är den centrala hubben i detta äventyr och en uråldrig stad som är helig för dunmer. I Necrom har dunmer i begravt sina förfäder i årtusenden, därför är det inte orimligt att tänka sig att hemligheter och kunskap ligger begravt långt ner i kamrarna…

Vi kommer inte bara sätta fötterna i Morrowind, utan även Apocrypha, Hermaeus Mora personliga värld. I detta kunskapens dimension står böcker upp mot väggarna och i stora högar. Apocrypha är en kunskapsbank där demonprinsen hushåller med all förlorad och bortglömd kunskap. Av naturliga skäl är det många som har ett intresse i att plocka upp lite lätt läsning hos Hermaeus Mora, men dödliga personer bör passa sig, denna kunskap kan vara mer än vad sinnet klarar av…

Necrom, staden i Telvanni Peninsula.
De dödas stad, Necrom.

Nytt yrke – Arcanist

Om det är något spelare önskat till The Elder Scrolls Online så är det nya klasser. Necrom introducerar spelets senaste klass, Arcanist, en magiker som använder kraften i uråldriga runor för att skada, skydda och förgöra. Precis som med så många andra klasser i spelet erbjuder Arcanisten egenskaper som lämpar sig för flera olika spelstilar.

Nytt med just Arcanist är att den använder sig av ett slags poängsystem, med egenskaper som bygger upp poäng, i detta fall runor. När Arcanisten har ett antal runor kan hen sedan förbruka runorna med andra egenskaper. Räkna med att effekterna av magin ökar med fler runor. Eller att egenskaperna får andra effekter.

Som grädden på mosen verkar de som antar sig rollen som Arcanist att samla sidor till en privat grimoire. Inspirerat av Hermaeus Moras svarta böcker, ska spelare kunna samla och skräddarsy sin egna svarta bok. Men exakt hur detta går till vet vi inte i dagsläget. Förmodligen är det bara för de effekter när du trollar fram boken för att använda en besvärjelse.

Arcanist the elder scrolls online.
Arcanist använder sig av magi baserad på förbjuden kunskap.

Allt det extra

The Elder Scrolls Online: Necrom kommer naturligvis med allt det sedvanliga innehållet så som dungeons, trial, ny gear och skatter att hitta. Något som ser ut att bli en tradition är att Necrom levererar två nya companions för dig att knyta kontakten med. Vi får även en ny kortlek till Trials of Tribute – Almalexia.

Innan vi kommer kunna lusläsa förbjuden kurslitteratur släpps en dungeon DLC i mars som introducerar oss för berättelsen i Necrom. Hösten 2023 kan vi se fram emot kvalitetsarbete för att förbättra spelet och i slutet av året bjuds vi på en speciell överraskning. Zenimax höll sina kort tätt mot bröstet, men verkar vara något i stil med en endless dungeon.

Låter något av detta intressant rekommenderar jag dig att klicka vidare till The Elder Scrolls Online hemsida.

The Elder Scrolls Online: Necrom lanseras i en svit av utgåvor. Bland annat kommer du kunna köpa ett The Elder Scrolls Online: Necrom Collection som innehåller basspelet, Necrom plus alla 6 föregående expansioner. Spelare som redan äger det mesta kan istället köpa en The Elder Scrolls Online: Necrom Upgrade som enbart ger dig expansionen. Läs mer om förköpserbjudanden och samlingsutgåvor här.

The Elder Scrolls Online: Necrom släpps den 5 juni till PC och Mac, och sedan den 20 juni till Xbox One, Series X|S samt Playstation 4 och 5.

0 Delningar
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.