Det här är The Elder Scrolls Online: Blackwood – ditt nya äventyr och kompis

Mehrunes Dagon tar sikte på Tamriel 800 innan händelserna i Oblivion! ! nästa kapitel av The Elder Scrolls Online: Blackwood blir upp till dig att sätta stopp för demonen. Och till din hjälp kommer du kunna rekrytera NPC kompanjoner!

Bethesda och Zenimax Online Stidios har utannonserat Blackwood, nästa kapitel och stora äventyr i The Elder Scrolls Online som släpps den 1 juni på PC och Mac (8 juni på konsoler). I The Elder Scrolls Online: Blackwood får vi den viktiga uppgiften att avslöja demonprinsen Mehrunes Dagons ondskefulla planer och göra det vi gör bäst: rädda världen!

The Elder Scrolls Online: Blackwood är årets stora kapitel i Bethesdas onlinerollspel och innehåller bland annat över 30 timmar story-uppdrag, mängder med sidouppdrag och för första gången någonsin datorstyrda medhjälpare som följer med på dina äventyr! Blackwood är del av årets berättelse, Gates of  Oblivion, som löper över hela 2021 och kompletteras med två dungeon DLC och en story DLC vid årets slut. Gates of Oblivion går av stapels den 8 mars när den första DLC:n Flames of Ambition släpps och sätter tonen för Mehrunes Dagons intriger som direkt övergår till Blackwood i sommar.

Under våren kommer alla spelare i The Elder Scrolls Online kunna ta del av en gratis prologue-quest som inleder berättelsen i Blackwood.

Varvat hade möjligheten att samtala med Rich Lambert, creative director på The Elder Scrolls Online, innan avtäckningen av The Elder Scrolls Online: Blackwood. I den här artikeln sammanfattar vi utannonseringen av kapitlet och spelets årliga berättelse Gates of Oblivion med hjälp av herr Lambert.

Blackwood

The Elder Scrolls Online: Blackwood tar spelare från kuststaden Leyawiin i Cyrodiil till Shadowfens våtmarker och slutligen den titulära Blackwood och kolonin Gideon. Sist spelare kunde spankulera längst gatorna i Leyawiin var i The Elder Scrolls IV: Oblivion. Det var även då vi kunde gå vilse i den trollska skogen Blackwood, och medan områdena känns bekanta har Zenimax Online Studios satt sin egna prägel på dem. Regionen är i onlinespelets tidräkning en smältdeg av kulturer och samhällen, och lugnet balanserar på en knivsegg.

I detta äventyr kommer spelare kunna ta del av ett nytt World Event, Oblivion Portals, och passera genom demoniska portaler och färdas till Mehrunes Dagons privata helvete Deadlands. Där får spelare i sedvanlig ordning kriga mot monster för diverse belöningar. Rich Lambert, creative director på The Elder Scrolls Online, berättar att spelare kommer kunna ta sig till Deadlands och utforska det närmare när Gates of Oblivin når sitt klimax under den tredje DLC:n i slutet av året.

Vidare innehåller Blackwood en ny trial för tolv spelare, Rockgrove, i vilket ära och rikedomar väntar de som överlever. Spelare kan också förvänta sig de sedvanliga belöningarna och samlarföremålen förknippade med ett nytt kapitel i The Elder Scrolls Online, så som rustningar och vapen med set-bonusar, världsbossar, grottor att utforska, hus att köpa och nya dekorationer att införskaffa. Men den största nyheten är den nya funktionen att rekrytera Companions, NPC medföljare som assisterar dig på dina äventyr.

The Elder Scrolls Online: Blackwood släpps den 1 juni på PC följt av konsoler den 8 juni.

Blackwood kommer i flera olika utgåvor. Digitala uppgraderingar för veteranspelare, kompletta utgåvor för nybörjare och samlarutgåvor för de som vill ha extra loot. Det går till och med att förhandsköpta kapitlet för ett unikt riddjur (Welva).

Du kan läsa mer om de olika utgåvorna och dess innehåll på The Elder Scrolls Online hemsida.

The Elder Scrolls Online: Blackwood-utgåvor.

En kompis i nöd

I Blackwood kommer du kunna rekrytera två karaktärer som medföljare på dina äventyr. Du kommer kunna bestämma deras roll i strid, vilka egenskaper de ska kunna och vilken rustning de ska använda. De har sina egna personligheter och preferenser och är utarbetade karaktärer du kan ta med dig vart du än går i The Elder Scrolls Online.

– Just nu håller vi på att testa kapaciteten av våra Companions men det är vårt mål att du ska kunna ta med dig dem på alla aktiviteter i hela spelet, säger Rich Lambert, creative director på The Elder Scrolls Online. Till exempel ska du och en kompis kunna ta med er era Companions och köra en dungeon. Däremot får de inte följa med på PvP.

Blackwood introducerar två Companions, en imperial man och en kvinnlig dark elf. Du låser upp karaktärerna genom att göra uppdrag i Blackwood associerade med dem. Arbetar du på er relation låser du dessutom upp deras egna companion-uppdrag. Det kan låta som att två karaktärer är lite, men Lambert förklarar att de är utarbetade karaktärer. Han vill inte gå in i detaljer gällande nivån av interaktioner du kan ha med följeslagarna, för att han vill att spelare ska få upptäcka det själva.

– Vi vill ta temperaturen med dessa Companions, säger Rich Lambert. Pröva vattnet lite och se om det är något som fans uppskattar.

Imperial male Companion i The Elder Scrolls Online: Blackwood.

Trygga under den fortsatta pandemin

I fjol såg föregående kapitel, Greymoor, en mindre försening följt av stora och små buggar under höstens gång. Detta skedde mitt i pandemins utbrott när alla stora verksamheter anpassade sina arbetsförhållanden. Zenimax Online Studios har trots omständigheterna hållit spelet i god ställning och släppte två DLC utan större bemärkelse. Med fortsatta begränsningar i samhället är frågan om förseningar aktuella inför vårens releaser.

Enligt Rich Lambert, creative director på The Elder Scrolls Online, är Zenimax Online Studios trygga i avsatta releasedatum för både Flames of Ambition DLC:n och Blackwood. Han berättar hur de under året förbättrat sina arbetsmetoder för spelutveckling i hemmet för att kunna leverera uppdateringar till The Elder Scrolls Online i samma omfattning som tidigare år. De har däremot fått lida fler buggar än vanligt.

– Som utvecklare av ett onlinespel har vi alltid behövt vara tillgängliga, säger Rich Lambert. Redan innan pandemin behövde vi ta tag i arbetsuppgifter i hemmet. Därför tror jag vi kunde anpassa oss relativt bra. Naturligtvis är det betydligt lättare att arbeta tillsammans på plats där vi snabbt kan ge varandra feedback, men vi har gjort det bästa av situationen.

En stor investering Zenimax Online Studios gör inför framtiden är att de både utökar sitt team med nya utvecklare för att kunna skapa mer innehåll till The Elder Scrolls Online, samt byter ut och uppgraderar spelets servrar. De nuvarande servrarna har stått sedan spelets ursprungliga release 2014, så det är dags för en renovering. Hur övergången i hårdvara påverkar spelet är oklart men räkna med att eventuella underhållsarbeten utannonseras i god tid.

Du kan läsa mer om The Elder Scrolls Online: Blackwood, samt Gates of Oblivion, på den officiella hemsidan.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.