Douglas TenNapel gör ett nytt spel i lera

Det var sent 90-tal när jag för första gången lade vantarna på The Neverhood Chronicles, idag ett av mina favoritspel någonsin. Hela spelet var konstruerat i flera ton lera, designat mörkt och humoristiskt på ett sätt som bara Douglas TenNapel (Earthworm Jim) kan uppnå. Kombinerat med ett jazzigt – och framförallt galet – soundtrack av musikern Terry Scott Taylor har gjort The Neverhood  Chronicles till en kultklassiker inom PC-spelvärlden.

Nu har Douglas TenNapel gått ut med att han håller på att utveckla ett nytt spel. I lera. Tillsammans med Terry Taylor, som återigen gör musiken. Är detta sant? Ja, otroligt nog, och allt går att läsa i ett facebook-inlägg där han efterfrågar vad fans skulle vilja se i hans nya spel. Jag kan inte tänka klart när jag funderar på den frågan. Tyvärr kan jag inte rensa minnet för att återigen få uppleva The Neverhood på nytt, men jag hoppas att det här spelet blir en åtminstone en likvärdig upplevelse för ett gammalt fan.

Ta en kulturberikande trip i tiden och se hur The Neverhood Chronicles marknadsfördes 1996

[youtube id=”ZjofUax2Y-Q” width=”600″ height=”350″]

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag har två stora passioner i livet: Att spela och att skriva. Anser att spel är en uttrycksform och inte leksaker vilket jag försöker förmedla genom en strävan efter känslomässigt engagemang i spel. Pluggar till Technical Artist i Spel på Blekinge Tekniska Högskola och ser fram emot ett framtidsyrke som spelutvecklare.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.