Dreamcast mini

Den största hypen inom spelvärlden just nu är nya mindre versioner av de klassiska gamla konsolerna. Kan det vara så att SEGA även de vill vara med och få en del av kakan?

Minikonsoler av de maskiner vi känner igen från vår barndom har tagit världen med storm. Så pass att Nintendo utlovat att släppa fler av den maskin som startade det hela. Fler NES Classic ska finnas tillgängliga redan nästa år.

SEGAS nya avtal

I dagarna här så började informationen florera om att SEGA ingått ett licensavtal med Retro-bit, ett företag som tillverkar både maskiner och kontroller. En tredjepartstillverkare helt enkelt. Avtalet innebär att Retro-bit ska få tillverka accessoarer till de gamla enheterna SEGA släppt. Men eftersom SEGA inte längre tillhandahåller några maskiner så börjar många gå i tankarna att vi inom en snar framtid kan tänkas få en exempelvis Dreamcast mini. Produkterna ska enligt Retro-bit fungera både till originalmaskinerna så väl som till PC med flera, och finnas i trådlösa varianter.

Chefen på Retro-bit, Titi Ngoy, sa även detta kring presentationen av samarbetet, ”Med retrospel på ett uppsving, så är vi glada att kunna tillhandahålla officiellt SEGA-licensierade accessoarer i deras originella format och även kunna tillföra de innovativa förbättringar som har blivit ett kännemärke för Rettro-bit.”. Men det är nästa del i vad som sades som gör att vi optimister tror att det även kan röra sig om maskiner i framtiden, ”Vi är exalterade över att kunna presentera de första av dessa nya produkter på CES.”. CES är förkortningen för The Consumer Electronics Show som kommer att äga rum i Las Vegas i januari.

Inte första gången

Retro-bit är kanske mest kända för sina maskiner som har möjligheten att spela flera olika konsolers spel på en och samma apparat. Så med deras erfarenhet och kunskaper inom maskiner så är möjligheten väldigt stor att dessa accessoarer bara ett första steg i att få ut klassiska versioner av SEGAS konsoler. För att kunna använda kontroller behöver man ju en maskin. SEGA har ju en gedigen backlogg på spel som säkerligen skulle få många att öppna deras plånböcker. A match made in heaven?

En av Retro-bits maskiner i all sin skönhet

Vad tror ni om dessa spekulationer? Är det bara så att folk är i behov av handkontroller eller kan vi kanske se en återupplivad Dreamcast snart? Berätta för oss i kommentarerna eller på Twitter.

 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iklär sig ett headset dagtid för att hjälpa människor och ett annat kvällstid för att rädda digitala världar. Emma föddes i princip med en kontroll i handen, och gör sitt yttersta för att kombinera jobb, familjeliv och sin passion för spel. Utöver de konkreta spelen så djupdyker hon ofta i teorier kring spel och dess historik.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.