Female Legends vill få in fler unga tjejer i spelbranschen

Jämställdhetsmyndigheten finansierar det viktiga projektet med 252 000 kr.

Female Legends, föreningen som vi på Varvat utsåg till Årets organisation 2018, startar nu ett projekt som syftar till att hjälpa tjejer och icke-binära in i e-sport och spelbranschen. Finansieringen kommer från Jämställdhetsmyndigheten som skänkt 252 000 kr till projektet. Pengarna kommer bland annat att utveckla föreningen, etablera mer lokal verksamhet och skapa ett nationellt mentorskapsprogram.

Sedan Female Legends startade 2016 har föreningen vuxit snabbt och har idag ett community på Facebook med över 2500 medlemmar. Där sker dagligen aktiviteter och samtal online som stöttar unga tjejer med ett intresse för e-sport och digitala spel. Nu vill föreningen utvecklas ytterligare genom att investera i framtiden och uppmuntra unga tjejer och icke-binära att våga satsa på en karriär i spelbranschen. Det skriver organisationen i ett pressmeddelande.

En del av bidraget från Jämställdhetsmyndigheten används till ett mentorskapsprogram. Genom att utbilda unga i att själva arrangera event, engagera sig i civilsamhället samt ge insikt i e-sport- och spelbranschen tror Female Legends att fler tjejer och icke-binära kommer söka sig till branschen.

– Vi hoppas att detta mentorskapsprogram hjälper unga tjejer och icke-binära att ta plats i e-sport- och spelbranschen, samt att det ger dem erfarenheter de kan ha med sig hela livet, säger Liza Lind, ordförande i Female Legends.

Mentorskapsprogrammet startar våren 2019 med ett 30-tal deltagare. Under mentorskapet kommer deltagarna träffa förebilder inom spelbranschen för att utbyta erfarenheter och utvecklas som individer. Deltagarna ska också själv arrangera aktiviteter inom föreningen. Projektledare för programmet blir Anna Erlandsson, tidigare ordförande i Sverok och sen flera år en aktiv röst för jämställdhet inom spelkulturen.

– Det känns verkligen roligt att få möjligheten att jobba med Female Legends mentorskapsprogram. Att få in fler tjejer och icke-binära till spelbranschen är otroligt viktigt arbete, och det finns fortfarande mycket kvar att göra, säger Anna Erlandsson.

Vad tycker du?

2 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.