En närmre titt på ”kommande” Wavetale

Wavetale släpps (igen) den 12 december, men här kan du simma i den kreativa processen bakom spelet.

Wavetale utvecklades av svenska Zoink Games, som numera opererar helt under utgivaren Thunderful. Spelet presenterades först i onlinesändningen Thunderful World den 10 november 2021. Lite otippat släpptes det senare samma dag – exklusivt till Google Stadia. Spelet har sedan dess tillskansat sig ett hyfsad medelbetyg på Metacritic, men samtidigt fallit lite i glömska. Det beror inte minst på grund av plattformen Stadia, som ju har haft ett minst sagt turbulent livsskede (som nu dessutom har nått gs ände).

När Wavetale nu släpps på PC, PlayStation 5 och Switch den 12 december (med en Xbox Series X|S-release dagen därpå) är det inte svårt att förstå varför det marknadsförs lite som en nystart. Thunderful har denna till ära publicerat tre videor där vi får följa den kreativa process som drivit spelets musik, illustration och berättelse.

Wavetale är bara en av många titlar i Thunderful:s allt större katalog. Bara i år har vi fått ta del av Papercut Mansion och det otippat underbara Cursed to Golf. Härom dagen dök dodge ’em up-spelet Swordfish upp, och igår släpptes Togges. Är det så här en vinnarsvit ser ut?

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.