eSport på TV6!

Modern Times Group, koncernen bakom kanaler som TV3, TV6, Bandit Rock 106-3 och Lugna Favoriter, har genom sitt dotterbolag MTGx startat en studio i samarbete med DreamHack för att leverera eSport till folket, både lokalt och globalt. Studion heter DreamHack TV6 Studio och har sin installationsceremoni den 20 februari. Särskilt intressant är att deras premiär kommer vara DreamHack SteelSeries CS:GO Invitational som ska sändas på TV6Play och andra globala kanaler. Fyra av världens bästa lag kommer att tävla om $10,000 i prispengar.

MTGx VD Rikard Steiber är positiv:

MTGx presenterar stolt att DreamHack TV6 Studio står redo att tillhandahålla de bästa eSport turneringarna och sända dem globalt via MTG:s kanaler. eSport är en växande marknad och det här steget är ett viktigt initiativ för att kunna tillgängliggöra spel och turneringar till alla fans.

De lag som ska kämpa sig fram till prispotten är svenska Ninjas in Pyjamas och Fnatic, franska Titan och danska über G33KZ. Kartorna är de_dust2, de_mirage, de_inferno, de_train och de_nuke. Reglerna är MR15 och turneringsformatet är dubbel eliminering. Vinnaren får $7,500 och andraplatsen får $2,500.

Detta kommer sändas på Twitch och TV6Play den 21 februari, men sändningsschemats detaljer utlyses senare i veckan.
Vi på Varvat ser fram emot det här!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.