Förhandstitt Super Mario Party

Super Mario Party ser ut att bli ett av de roligaste i serien tack vare funktionerna i Nintendo Switch.

På Gamescom 2018 gick det att lägga vantarna på Nintendos kommande partyspel Super Mario Party. Vi har redan skymtat spelet tidigare i somras från E3-trailern, men på Gamescom fick vi möjligheten att provspela några av de lekar som kommer finnas i den färdiga produkten i oktober när spelet släpps.

Demot på mässan hade enbart fem tillgängliga lekar av sammanlagt 80(!), men de var noga utvalda för att ge en känsla av vad vi kan förvänta oss av Super Mario Party – bortsett från sanslösa skratt då alltså. Ett av de mer intressanta lekarna var den där varje spelare ska steka en bit kött. Med hjälp av Joy-Con-kontrollen ska spelarna flippa den tärnade köttbiten så att alla sidorna blir gyllenbruna. Förutom att det är otroligt kul att se motståndarna råka kasta bort eller tappa köttet, är den här leken ett ypperligt bevis på den teknologiska kraften i Joy-Con-kontrollen. Minsta rörelse i handleden registrerades – och hobbykock som man är kändes det väldigt troget återgivet. Det var ingenting likt de bångstyriga kontrollerna på Nintendo Wii.

Andra galna lekar hade oss på små trampcyklar i ett kort race, där det gällde att trampa så fort som möjligt genom att veva med kontrollen på samma mekaniska vis – räkna med svett om du spelar Super Mario Party. Därefter följde en svit av enkla men förödande lekar där du måste balansera mellan att samla poäng och sabba för de andra. På den jämvikten vilar underhållningen i ett Mario Party-spel, i den balansen hittar vi essensen och källan till alla skratt. Av de spel jag testade på Gamescom 2018 ser Nintendo ut att hittat balans med Super Mario Party.

Titta bara på Nintendos representanter i klippen nedan, de ser genuint ut att ha kul tillsammans.

Vad som inte visades på Gamescom var hur Super Mario Party drar nytta av Switchens unika funktioner. Två eller flera Switch-konsoler kan nämligen läggas mot varandra som pusselbitar och forma ett sammanfogat spelbräde. Exakt hur bra dessa lekar kommer vara återstår att se, men potentialen till unik underhållning finns utan tvekan närvarande.

Super Mario Party släpps den 5 oktober exklusivt till Nintendo Switch.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.