Hideo Kojima ska göra ett nytt spionactionspel – Physint

Kojima Productions går i samarbete med Playstation Studios för nytt spionactionspel, Physint!
Physint är projektets namn.

Som en blixt från klar himmel dök Hideo Kojima och Hermen Hulst (chefen på Playstation Studios) upp under nattens State of Play för att utannonsera ett samarbete. Kojima Productions och Playstation Studios skall tillsammans göra ett nytt spionactionspel! Projektets namn är Physint och kommer gå in i aktiv utveckling efter att Death Stranding 2: On the Beach är släppt.

Hideo Kojima berättar att med hjälp av Sonys expertis inom film och musik kommer vara till stor hjälp för utvecklingen av denna spionactionspel. Kojima vill använda den senaste teknologin för att sudda ut gränsen mellan film och spel. Han närmar sig 40 år som spelskapare och är säker på att detta kommer bli kulmen på hans karriär.

Att Hideo Kojima återvänder till genren som han själv skapade med Metal Gear och Metal Gear Solid kan bara betyda att vi har en spirituell uppföljare på gång. Och jag är nog inte den enda som får gåshud av den tanken!

Physint – vad kan det vara

Projektnamnet Physint (sannolikt en förkortning på Physical Intelligence) kan ge oss en liten ledtråd till vad detta spionactionspel skulle kunna handla om. Inom hälsovetenskap handlar physical intelligence om att vara medveten om sin kropps funktioner och signaler för att nå ett hälsosammare liv. Det är tänkt att motverka stress och konflikter och i längden även sjukdomar.

Även om Hideo Kojima utan tvekan skulle kunna ta detta ämne och snurra på det så att det passade in i hans spel, tror jag snarare att det handlar om ett annat område för physical intelligence.

Inom robotteknik är physical intelligence ett begrepp som innebär att maskiner behöver kunna motta signaler och stimuli från den fysiska världen för att kunna tolka och förstå sin omgivning. Med physical intelligence kan en digital intelligens anpassa sig till och reagera på komplexa situationer i en fysisk miljö. Det här området låter precis som något Hideo Kojima skulle kunna göra ett helt spel kring.

Troligtvis får vi vänta ett par år innan vi ser något av Physint. Och troligtvis är det något värt att vänta på.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.