King’s Quest: A Knight To Remember ”gameplay”-trailer

Med tanke på att första King’s Quest-spelet lanserades 1984 är det svårt att hitta en mer klassisk och genredefinerande spelserie. Efter att ha legat i malpåse sen 1998 har man bestämt sig för att skaka liv i konceptet igen och även återupplivat utvecklarfirman Sierra Entertainment som uppgick i ägaren Activision 2008. Bakom spelet ligger inte som i de åtta tidigare Ken och Roberta Williams, utan indiestudion The Odd Gentlemen. Det nya King’s Quest-spelet är inte remake, men kanske lite reboot och utspelar sig runt tiden för första spelet i serien. Dessutom är det uppdelat i fem kapitel, varav det första – A Knight To Remember, släpps i juli till PC, PS3, PS4, Xbox 360 och Xbox One. Undertecknad noterar att det i dessa dagar är lite särskilt att höra nytt röstskådespel från Christopher Lee men också att trailern ifråga nog innehåller en hel sekund gameplay, vilket kanske är i minsta laget för att kallas gameplaytrailer?

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag gillar mest av allt de gamla spelen, och tidiga konsoler i all ära, men textbaserat och ASCII-grafik ligger också högt på listan. Moderna spel med retrokänsla går också bra om det kniper, och egentligen är det nog innovativitet med enkla medel som fascinerar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.