Lajvaren Miriam Lundqvist är Årets spelare 2016

I år är det åttonde året som priset till Årets spelare delas ut av spelhobbyförbundet Sverok. Årets mottagare är Miriam Lundqvist. Hon sprider outtröttligt lajv som pedagogisk metod till skolan, arbetslivet och museum och arbetar för att skapa en modigare värld och en ny generation av lajvare.

– Jag är otroligt glad över utmärkelsen. Jag har kämpat för att kunna arbeta professionellt med lajv och idag har jag privilegiet att få vara en del av mångas första möte med kulturformen. Det har varit och är fortfarande en spännande resa som inte hade varit möjlig utan stödet från spelhobbyn och många hjältar som jag fått äran att jobba tillsammans med, säger Miriam Lundqvist.

Uttmärkelsen Årets spelare delas ut som ett sätt att uppmärksamma individer som gjort extraordinära insatser för att sprida spelhobbyn. I år är det åttonde året som utmärkelsen delas ut och tidigare vinnare inkluderar Kim “Drayich” Larsson, Johanna Koljonen och Orvar Säfström. 2016 går priset till Miriam Lundqvist från Västerås med motiveringen:

“För sitt outtröttliga arbete med att sprida lajv till skolor och ungdomar över hela Sverige samt grundandet av spelkonventet Prolog har Miriam inte bara skapat en mötesplats för de redan frälsta, hon har skapat en ny generation av lajvare.”

Miriam är grundare av LajvVerkstaden, en organisation som arbetar med lajv som kulturform och pedagogiskt redskap, mot skolor, fritidsverksamheter, universitet och museum. Miriam har också grundat spelkonventet Prolog, som arbetar för att utveckla lajv i Sverige genom att samla lajvhobbyns många olika grenar på ett och samma ställe och fortbilda och inspirera.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.