Sverok hjälper krisande föreningar med stort stödpaket

Sverok E-sport
Foto: Andreas Pegelow

Corona-pandemin har satt djupa spår i många föreningars kassor. Det är inte bara idrotten som drabbats hårt. Även Sveriges 2200 spelföreningar lider stora förluster i pandemins spår. Nu lanserar Spelhobbyförbundet ett krisstöd värt 300 000. Krisstödet har tagits fram för att fler föreningar ska kunna överleva.

– Det är ett sätt för oss ge tillbaka lite extra till de som har haft det kämpigt under året men också ett sätt att belöna de som gjort allt de kan för att anpassa sig till omständigheterna. Det är inte bara företagare som går på knäna just nu och vi tycker det är viktigt att lyfta fram situationen i civilsamhället, säger Sara Hauge, generalsekreterare i Sverok i ett pressmeddelande.

Sveroks krispaket är ämnat för föreningar vars ekonomi eller verksamhet drabbats av Covid-19 pandemin. Stödet är tänkt att täcka upp för föreningar som inte får tillräckligt stöd från sina lokala kommuner, regioner eller distrikt och som därför kan behöva lägga ner sin verksamhet.

– Många av våra föreningar är utöver bidrag från Sverok beroende av inkomster från spelträffar, konvent, LAN och lajvevenemang, något som uteblivit i år för en del föreningar. Därför är det extra viktigt att vi kan stödja upp våra föreningars fortsatta verksamhet och ungas möjlighet till en betydelsefull fritid, fortsätter Sara Hauge.

Genom en intern medlemsundersökning stod det klart att medlemmarna har påverkats kraftigt av restriktionerna kring allmänna sammankomster. Därför har styrelsen tagit fram direkta insatser och stöd för föreningar under coronakrisen. En handfull spelföreningar har redan hört av sig för att ta del av stödet. Sverok hoppas nu på att ännu fler ska söka.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.