Årets spelare 2023 är komikern Anders Jansson

Anders Jansson är årets spelare 2023. Foto Morgan Norman.

Årets spelare tilldelas varje år till en person som gjort en extraordinär insats för spelkulturen. Priset går i år till komikern och rollspelaren Anders Jansson för sitt arbete med att sprida rollspel till en större publik. Priset delas ut av spelkulturförbundet Sverok. Det skriver Sverock i ett pressmeddelande.

Anders Jansson tilldelas priset Årets spelare med motiveringen: 

Med passion och spelglädje använder Årets Spelare sin plattform för att sprida spelkulturen och rollspel till nya och redan frälsta. Genom medryckande rollspelssessioner, humoristiska poddar och en innovativ rollspelsfestival har Anders med ett brinnande engagemang tagit rollspel in i nya miljöer, skapat nyfikenhet och väckt spelglädjen hos den breda allmänheten. Det är Sveroks stora nöje att få dela ut priset till Anders Jansson.

– Jag är så stolt över priset som Årets spelare säger Anders Jansson som spelat länge. Jag började spela Dungeons & Dragons i slutet på 1970-talet, och köpte sedan ALLA rollspel som kom ut. Jag har spelat till och från i snart 45 år!

Anders Jansson är känd för sina mångsidiga talanger. Han har gjort allt från att ge sin röst till Disney-filmer, till att leda Melodifestivalen. Genom allt har rollspelandet alltid haft en viktig del av hans liv. Redan på högstadiet, tidigt 80-tal, blev han medbjuden att spela Dungeons & Dragons. Då föddes hans första karaktär, prästen Octagon, och ett livslångt intresse för rollspelandet.

– Mina favoriter är Call of Cthulhu och Advanced Dungeons & Dragons. Men jag gillar att testa många olika rollspel. Man kan lära sig något av alla rollspel; spel-mekaniken, tonen, känslan. Och ofta kan ett rollspel bli inkörsporten till en ny subkultur eller spelmiljö säger Anders.

Under lördagen mottas priset för Årets spelare under Sveroks riksmöte, då 111 ombud samlas för att rösta om förbundets framtid. Priset till Årets spelalre har delats ut sedan 2009 och tidigare vinnare av priset inkluderar bland andra Åsa Roos, Anders och Tove Gillbring, Sussane Möller, Orvar Säfström och Johanna Koljonen. 

Juryn för priset består av Sveroks ordföranden, tidigare och nuvarande.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.