Life is Strange på väg till iOS och Android

Ta med dig Max och Chloe i fickan - det kritikerrosade äventyrsspelet Life is Strange kommer till mobila enheter med anpassade funktioner.

Life is Strange, äventyrsspelet som hyllats av flertalet kritiker (jag själv är skyldig för att dyrka serien), anländer till iPhone och iPad i dag. Episod ett till tre går att köpa och förbeställa redan nu på iTunes och kostar $2.99 per avsnitt. Episod fyra och fem släpps första kvartalet 2018. En samlingsutgåva med samtliga episoder är planerat för ett senare datum.

iPhone 6, iPad 5, iPad Air 2 och iPad Mini 3 samt senare modeller stödjer spelet. Life is Strange släpps även på Android-enheter senare under 2018, så om du inte har en iOS-enhet behöver du inte oroa dig för att missa spelupplevelsen.

Chloe och Max.

Life is Strange handlar om tonårstjejen och fotografstudenten Max som har möjligheten att manipulera tid och rum. Med hjälp av hennes krafter och bästa vän Chloe ger hon sig ut för att lösa ett dödligt mysterium som lurar under ytan på den sömniga kuststaden Arcadia Bay.

Läs gärna vår recension av episod ett.

Nya funktioner

Till den mobila plattformen har spelet konverterats med några nya funktioner i åtanke. Portningen av spelet gjordes i samarbete med utvecklaren Black Wind Foundation, som bland annat portat Josef Fares debutspel Brothers: A Tle of Two Sons till mobilt. Inför övergången till mobilt har Life is Strange fått fullt stöd för pekskärm, stickers till iMessage, möjligheten att dela viktiga beslut via sociala medier och ett helt nytt foto-läge som låter spelare ta bilder som Max (fast med tillgång till filter).

Alla här på DONTNOD är väldigt glada att kunna erbjuda Max och Chloes äventyr till spelare på mobilt. Vi välkomnar alla nya spelare till kollektivet på Arcadia Bay och ser fram emot att ta del av era beslut i storyn.
– Oskar Guilbert, VD DONTNOD Entertainment

 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.